İhbar edilen otobüsteki 4 kişide korona virüsü çıktı

İstanbul'dan Van'a giden ve içinde korona virüsü taşıyan 4 kişinin bulunduğu ihbar edilen otobüs Erzincan'da durduruldu. Virüs testlerinin pozitif olduğu açıklanan 4 kişi hakkında, "toplum sağlığını tehlikeye atmak"tan suç duyurusunda bulunuldu. 

Abone ol

DUVAR - İstanbul'dan Van'a giden ve Erzincan'da durdurulan otobüste yeni tip korona virüsü (Covid-19) testleri pozitif olan 4 yolcu indirilerek hastaneye sevk edildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İstanbul'dan Van'a giden ve içinde 4 korona virüsü hastasının bulunduğu ihbarı yapılan otobüsün, Erzincan'da durdurulduğu belirtildi. Açıklamada, otobüsten indirilen 4 yolcunun hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı aktarıldı.

'VAN'DA İKAMET EDEN 8 KİŞİ EVLERİNDE KARANTİNAYA ALINDI'

4 kişiye para cezası kesildiği aktarılan açıklamada, "Güvenlik güçlerinin eşliğinde yola devam eden otobüs, 15 yolcusu ile Van'a geldi. Van Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde karşılanan otobüsteki yolcuların ilk sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra, 7 yolcu polis gözetiminde Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gönderildi. Van'da ikamet eden diğer 8 vatandaş ise tutanak imzalatılarak polisler tarafından evlerine bırakılarak, karantinaya alındı" denildi.

Van'da korona virüsüyle mücadele tedbirleri kapsamında evinde gözetim altında tutulanların sayısının 20 bini aştığına yer verilen açıklamada, Çaldıran ilçesine bağlı Hanköy Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Alacayer Mahallesinin Tellikaya ve Çemik mezralarındaki karantinanın sonlandırıldığı bilgisi de paylaşıldı.

ERZİNCAN VALİSİ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş da 2 şoför, 1 muavini olan otobüsün 21 yolcusundan 4'ünün Covid-19 testlerinin pozitif olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Arslantaş, "Testleri pozitif çıkan 4 yolcu Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı, diğer yolcuların emniyet güçleri kontrolünde Van'a doğru yoluna devam etmesine izin verilmiştir. Araç İstanbul'dan ilimize gelene kadar diğer yolcularında pozitif kişilerle teması göz önünde bulundurularak ilgili valiliğe bu kişilerin de 14 gün süreyle gözetim altına alınması için yazı yazılmıştır" dedi.

4 kişi hakkında suç duyusunda bulunulduğunu aktaran Arslantaş, "Covid-19 testleri pozitif çıktığı için otobüsten indirilip Erzincan'da tedavi altına alınan 4 kişi hakkında 'toplum sağlığını tehlikeye attıkları' için savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve her birine kişi başı 3 bin 150 lira idari ceza uygulandı" diye konuştu. (AA)