İHD'nin 'Barış Zinciri'ne yasak

İnsan Hakları Haftası'nda İzmir Valiliği'nden İHD'ye engelleme geldi. İHD'nin bugün yapmayı planladığı 'Barış Zinciri' etkinliğine valilikten yasak geldi.

Abone ol

İZMİR - İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nin, İnsan Hakları Haftası kapsamında bugün saat 17.30'da Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu arasında yapmayı planladığı 'Barış Zinciri', İzmir Valiliği'nce yasaklandı.

Daha önce de 'İnsan Hakları Saygı Yürüyüşü'ne izin verilmeyen İHD, dernek binasında yaptığı basın açıklamasıyla yasağı protesto etti.

İnsan Hakları Haftası nedeniyle İzmir İnsan Hakları Derneği olarak bu haftanın anlamına uygun bir program düzenlediklerini söyleyen şube yöneticisi Ahmet Çiçek "İzmir Emniyeti’ne ve İzmir Valiliği’ne yapacağımız etkinlikler için bildirimde bulunduk ve görüşmeler yaptık. Görüşmelerimiz sonucunda, ilk olarak 'İnsan Haklarına Saygı Yürüyüşü'nün istediğimiz güzergâhlarda yapılmasına izin verilmedi. İkinci olarak, 13 Aralık'ta 'Sessiz Barış Zinciri'ni her sene başında valilikçe belirlenen alanda, yani Cumhuriyet Meydanı’nın bitimindeki yeşil alanda oluşturma ve akabinde Gündoğdu Meydanı'nda basın açıklaması talebimiz de dikkate alınmadı ve engellenmiş oldu" dedi.

Valiliğin tutumu nedeniyle İnsan Hakları Haftası'nda hak ihlaline uğradıklarını ve 2 etkinliklerinin engellendiğini aktaran Çiçek, İzmir İHD olarak yasakçı zihniyeti protesto ettiklerini söyledi.

(DUVAR)