İhraç edilen akademisyene iki soruşturma açıldı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, OHAL KHK’si ile ihraç edilen Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin eski hocası Dinçer Demirkent’e iki soruşturma açtı.

Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki (SBF) görevinden, 686 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile ihraç edilen ‘barış imzacısı’ Dinçer Demirkent hakkında, ihraç sonrası iki soruşturma açıldı.

Rektörlük, Gazete Duvar’ın yazarlarından Demirkent’e, açılan ilk soruşturmanın gerekçesi bildirilmedi. İhraç edilmeden önce Eğitim Sen’in "SBF işyeri temsilcisi" olan Demirkent, ikinci soruşturmanın gerekçesini kendi çabasıyla öğrendi. İkinci soruşturmanın gerekçesi, bir meslektaşının kendisinin neden KHK listesine konulduğuna ilişkin görüşlerini paylaştığı açıklamasını üniversitenin e-posta grubunda paylaşmış olması.

'YA HINÇLA YA DA KORKUYLA HAREKET EDİYOR'

Dinçer Demirkent, hakkında açılan soruşturmalarla ilgili şu yorumu yaptı:

“Sendika temsilcisi olarak üniversite kamuoyuna kendisini duyurmak isteyen bir üyemizin e-postasını paylaşmak soruşturma konusu. Ya da içeriğini bilmediğiniz bir e-posta ile ilgili hakkınızda soruşturma yürütülmesi. Sonuçta boyun eğmiyorsunuz, emir verme yetkisi de onda, OHAL var, hukuk askıya alınmış vs. Peki Ankara Üniversitesi Rektörü, üniversite ile ilişiğim kesildikten sonraki bir tarihte neden bir soruşturma emri veriyor? Neden yurttaşlık hakları elinden alınmamış olan ihraç edilen akademisyenleri kamu kurumu olan üniversite kampüslerine ziyaretçi kartlarıyla bile almıyor? Bunun hukukla hiçbir ilişkisi kurulamayacağına göre iki nedeni olabilir. Ya hınçla ya da korkuyla hareket ediyor. İkisi için de gerekçeleri var çünkü gücünü, ilişkilerini kaybettiği gün adalet önüne çıkacak ve bizler akademik onurumuzu koruduğumuz, karşısında yılmadığımız için bu adalet sağlanacak. İhracımızın ardından rektörlük makamına yaptığımız itiraz başvurularının ardından bir açıklama yapmıştık rektörlük önünde, bu tarihi süreci biz kazanacağız diye bitiyordu açıklama. Onlardaki panik, akademik haysiyetlerine sahip çıkacakların, beklenenden daha çabuk kazanacağını gösteriyor bize. Bu soruşturmaların benim için tek anlamı o.” (DUVAR)