İhraç edilen Eğitim Senli öğretmen: Konserve yapmak da bir mücadele biçimidir

Görev aldığı okulun müdürü tarafından "sendikal faaliyetleri" gerekçe gösterilerek şikayet edilen sınıf öğretmeni Müjgan Bilgisel, Ankara Valiliği'nin de sürece dahil olmasıyla görevden atıldı. Eğitim Sen'li öğretmen ihraç edilen arkadaşlarıyla birlikte konserve yapım işine başladı.

Abone ol

ANKARA - Sincan Cemal Yüksel İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Eğitim-Sen üyesi Müjgan Bilgisel, okul müdürü tarafından "sendikal faaliyetleri" gerekçe gösterilerek şikayet edildi. Yürütülen soruşturmanın ardından devlet memurluğundan atılması için Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Bilgisel'in lehine karar çıktı. 6 ay sonra aynı dosya bu kez Ankara Valiliği tarafından kurula gönderildi. İkincide de öğretmen lehine karar veren kurul, valiliğin üçüncü talebinde ise öğretmeni 22 Mart 2018’de meslekten ihraç etti.

Eğitim Sen üyesi Müjgan Bilgisel, sendikal çalışmalarına devam ediyor.

İHRAÇ EDİLEN ARKADAŞLARIYLA KONSERVE YAPIP SATIYOR

Öğretmenlikten atılmasının ardından sendikal faaliyetlerde görev almaya devam eden Bilgisel Eğitim-Sen Ankara 4 No'lu Şube'de yönetici olarak çalışmaya başladı. Bilgisel bu süreçte KHK ile ihraç edilen arkadaşlarıyla beraber konserve yapım işine başladı. Evlerinde hazırladıkları domates sosu, kahvaltılık sos ve menemenden oluşan konserveleri satarak yaşamını sürdüren Bilgisel, "Konserve, benim de çok anladığım bir iş değildi. Arkadaşlarım çok yardımcı oldular. İnsanlar çok fazla destek oluyorlar hem satın alma hem de üretim kısmında. Beni yaşamın dışına itmeye çalıştılar ama dayanışma üzerinden yaşama tutundum. Türkiye'nin dört bir yanından beni hiç tanımayan insanlar destek oluyor. Pes edip de kenara çekilelim demedik bu sayede" diye konuştu.

'KENDİMİZ BİR ŞEYLER ÜRETEBİLİRİZ'

Öğretmenlikten atılmasının ardından konserve işi ile üretmenin mutluluğunu yeniden keşfettiğini söyleyen Bilgisel işlerinden atılan kamu çalışanlarına da şu sözlerle seslendi:

"Bu bir süreç ve sonunda biteceğini bilerek hayata tutunmak gerekiyor. Hayatımızın bir döneminde bu şekilde yaşamaya bizi mahkûm etmeye çalıştılar ama bu böyle sürmeyecek. Moral ve motivasyonumuz zaman zaman düşüyor ama yaşamın bir şekilde devam ettiğini görmek gerekiyor. Kendimiz bir şeyler üretebiliriz. Ufak tefek de olsa yaşamımız dönebilir, bunu bizzat yaşıyorum. Önceki yaşam koşullarımız düşmüş olsa da hayatımızı idame ettirecek gücü keşfedip sıkı sıkı sarılmak gerekiyor. Onların istediği bizi yaşamın dışına itmekti. Konserve yapmak da mücadelenin bir biçimidir aslında. Öyle ya da böyle mücadele ederek bu süreci de atlatıp işimize geri döneceğiz."