İki ilde iki araç 'ateş'le durduruldu

Muğla ve Konya'daki iki olayda iki araç polis tarafından lastiklerine ateş edilerek durduruldu. Araçların 'dur' ihtarına uymadığı açıklandı.

Abone ol

DUVAR - Muğla ve Konya'da yaşanan iki farklı olayda polis 'dur' ihtarına uymadıkları gerekçesiyle iki aracı lastiklerine ateş ederek durdurdu. Muğla'daki olayda devriye gezen Marmaris Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, hareket halindeki plakasız otomobilden şüphelendi. Bunun üzerine ekipler 'Dur' ihtarında bulundu, ancak sürücü hızla kaçmaya başladı. Marmaris'ten Datça yönüne kaçan otomobili yakalamak için ilçenin giriş ve çıkışları ekipler tarafından tutuldu. Datça Yolu Hastane Kavşağı'nda yolu kesen polislerin üzerine otomobilin sürücüsü tekrar kaçtı. Polis, 3 kilometrelik kovalamaca sonunda havaya 2 el, ardından otomobilin sağ kapısı ile tekerleğine ateş etti. Lastiği patlayan otomobil jant üzerinde 100 metre kadar gittikten sonra Ulusal Egemenlik Caddesi İnci Kavşağı'nda durdu. Otomobilden inen iki kişi kaçmaya çalışırken kısa süren kovalamaca sonucu yakalandı. Otomobilde yapılan aramada suç unsuruna rastlanılmadı. M.Ç. ile Hasan Mutlu, yapılan sorgularında, 48 EG 514 plakalı otomobili Menteşe'den arkadaşlarının düz kontak yaparak çaldığını, kendilerinin de onlardan aldıklarını, gezmek ve eğlenmek amacıyla Marmaris'e geldiklerini söyledikleri belirtildi.

POLİSE ÇARPIP KAÇTI

Konya'da ise 23.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Yeni Yol Caddesi'nde polis ekipleri, şüpheli araç olarak hakkında ihbar bulunan 42 BB 587 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak, 'dur' ihtarına uymayan sürücü, aracıyla polis memuru 39 yaşındaki Cafer Yıldız'a çarptıktan kaçtı. Bir süre sonra Toprak Sarnıç Mahallesi Toros Sokak'ta sivil ekipler tarafından fark edilen araç, polis otosuna çarparak kaçmaya devam etti. Bu sırada polis, aracın lastiklerine doğru ateş açtı. Lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkan araç, oto yıkamacı olarak kullanılan işyerine çarparak durdu. Şüphelilerden 20 yaşındaki Ali Akbağ, kovalamaca sonucu yakalandı. Akbağ, polisin 'Neden kaçtınız?' sorusuna, "Abi valla benim bir suçum yok. Benim evim hemen şurada. İsterseniz babamı çağırıp ona sorun" dedi. Otomobilin çarptığı polis memuru Cafer Yıldız'a, kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta müdahale edildi. Kaçan diğer şüpheliler Mehmet Yavuz Y., Yunus D. ve Mehmet K.'yı yakalamak için çalışmalar sürüyor. (MUĞLA/KONYA/DHA)