İki ressam bir festival: Ressam Ferruh Başağa ve Avni Arbaş BODRUMART Sanat Festivali'nde buluşuyor

BODRUMART Sanat Festivali, 13 Haziran-18 Haziran tarihleri arasında Ressam Ferruh Başağa ve Ressam Avni Arbaş anısına düzenlenecek.

Abone ol

DUVAR - Ressam Ferruh Başağa ve Avni Arbaş için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin katkıları ile 13 Haziran-18 Haziran tarihleri arasında “Ressam FERRUH BAŞAĞA - Ressam AVNİ ARBAŞ Anısına BODRUMART Sanat Festivali” düzenleneceği açıklandı.

Ferruh Başağa’nın en büyük kızı Bodrumart Sanat Danışmanı İnci Başağa Yörükoğlu’nun organize ettiği festival kapsamında Foça Marsilya Meydanı'nda BODRUMART Derneği sanatçıları ve Foça’da yaşayan sanatçılar ile çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda üretilen eserler, Foça’da bulunan galerilerde sergilenirken, Ferruh Başağa ve Avni Arbaş’ın yakın dostları Ressam Bedri Baykam, Ressam Prof. Devrim Erbil, Ressam Mustafa Altıntaş, Arthill kurucusu Ressam- Heykeltıraş Ressam Ender Güzey, Ressam Prof. Erol Eti, Doç. Dr. Seda Yavuz, Datça Ukksa kurucu ve yöneticisi Nevzat Metin, Ferruh Başağa’nın yeğeni yazar Ayşe Kulin ve Avni Arbaş’ın kızı Zerrin Arbaş, Türk sanatında Ferruh Başağa ve Avni Arbaş’ın önemini, Türk sanatına katkılarını ve hayatlarından kesitleri anlatacakları söyleşide bir araya gelecek. Sanat Festivali, 18 Haziran Cumartesi akşamı 'Ayşe Gencer Quintet'in sahne alacağı konserle son bulacak.

FERRUH BAŞAĞA ANI EVİ AÇILACAK

Ressam Ferruh Başağa ve eşi bale eleştirmeni Nermin Başağa’nın yaşadığı ve atölye olarak kullandığı ‘ev atölyesi’ de “Ferruh Başağa Anı Evi” olarak 13 Haziran’dan itibaren ziyaret edilebilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)