İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20'ye varan düşüş: İki etmen var

İkinci el konutlarda maliyetinden daha ucuza satılan evler var. Hem mevduat faizlerindeki artış hem de konut kredilerindeki artış ikinci el konut fiyatlarının düşmesini getiriyor.

POLİTİKA FAİZİ SABİT KALIRKEN, ENFLASYON OYNAK VE BELİRSİZ!

TCMB, genel beklenti doğrultusunda, politika faizini temmuz ayında da yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Karar metninde, haziran ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin belirgin bir zayıflama kaydettiği ileri sürülürken, öncü göstergelerin, temmuz ayında aylık enflasyonun, para politikasının görece etki alanı dışında kalan yönetilen-yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamalarıyla işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağına işaret ettiği belirtildi. TCMB’ye göre, buna karşın, ana eğilimdeki yükseliş nispeten sınırlı kalacak. TCMB'nin karar metninde, yakın döneme ilişkin göstergeler dikkate alındığında, yurtiçi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte, yavaşlamaya devam ettiğini doğruladığının altı çizildi. TCMB, hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları canlı tuttuğu saptamasını yaptı. TCMB, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörülerle uyumunu yakından takip ettiğini de vurguladı. Sonuncusundan başlayayım... Hanehalkının yıllık enflasyon beklentisi yüzde 72, reel sektörün yüzde 55, piyasa katılımcılarının yüzde 30!.. Aradaki farklara bakar mısınız? Peki TCMB öngörüleri nasıl yakından takip ediyor ve hâlâ yüzde 38’lik bir yıllık enflasyon beklentisini revize etmiyor? Hanehalkı ve reel sektör beklentisinin enflasyonu etkilememesi nerede görülmüş?

Haberin Devamı
Akaryakıt fiyatları güncellendi: 29 Temmuz benzin, mazot fiyatları Real Madrid'den Arda Güler kararı Son anket: AK Parti ve MHP'ye kendi seçmeninden kötü haber EYT'den yararlanamayanlar dikkat: İşte erken emeklilik formülü Kim Milyoner Olmak İster'de 'mühendis' sorusu İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20'ye varan düşüş: İki etmen var