İkinci el otomobil fiyatları 'dibin dibini' gördü

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, " Fiyatlar noktasında halk deyimi ile ‘dibin dibi’ olarak tabir edilen, en düşük seviyenin sağlandığı kanaatindeyiz" dedi.

DUVAR -  Sıfır ve ikinci el araçlarda yaşanan ve iki yıla yayılan aşırı değerlenmesi sonrası bu otomobil fiyatlarında belirli gerilemeler yaşandığı görülüyor.

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Kamuoyunun da detaylarına hakim olduğu üzere geçmiş dönemlerde piyasamızda yaşanan olumsuzluklar piyasa işleyişini bozduğu gibi, fiyatları da olağan dışı yükseltmişti. Ticaret Bakanlığımız piyasa düzenini tekrar tahsis etme maksadıyla bir dizi önemli adımları attı, piyasa tekrar regüle edildi.

Elde edilen tüm bu sonuçların neticesine, Bugün içinde bulunduğumuz otomobilde indirim trendine de zemin hazırlanmış oldu. Sıfır otomobilde %15 ile %20 indirimler yapıldığını söyleyebiliriz

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'sert yükseliş' uyarısı: Elinde TL bulunduranlar... İndirim pompaya yansıdı: 8 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları Yabancının yıl sonu dolar tahmini belli oldu: '32,5 lira' dikkat çekti Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Emlakta yeni dönem: E-Devlet'ten yapılacak, zorunlu olacak