İkinci el piyasası krizde: ‘Satacak araba bulamıyoruz’

İkinci el araba pazarları, fiyatların katlanması nedeniyle boşaldı. Her marka aracın satıldığı pazarda talebi karşılayacak araç bulunmuyor. Olan araçların fiyatı da her geçen gün artıyor.

Pelin Akdemir

BURSA - Eskiden her türlü aracın satıldığı ikinci el araba pazarlarında bu yıl durum değişti. Pandemiyle birlikte yurtdışından araba ithalatının azalması, sıfır araç satıcıları tarafından arabaların stoklanması ve enflasyonun etkisiyle otomobil sektörü daraldı.

Araba pazarlarında bireysel satıcılardan çok galericiler bulunuyor. Üst segment arabalar, hemen hemen hiç bulunmazken fiyatı daha uygun olan Fiat, Renault, TOFAŞ marka arabalar öne çıkıyor.  

Haberin Devamı
Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak? Kıdem ve ihbar tazminatında Temmuz tarifesi: 1 ayda 67 bin TL'lik fark Motosiklet sayısının en fazla olduğu 4 il