İkizdereli Fazlıoğlu'ndan Erdoğan’a: Sel bize bir şeyler öğretmeli mi?

Rize’deki sel ve heyelan sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bölgede vatandaşlar ağaçları kesip çay bahçesi yapıyor. Bu nedenle felaketler oluyor" açıklamasına İkizdereli Fazlıoğlu tepki gösterdi.

Abone ol

Gençağa Karafazlı

RİZE - Rize'de yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini doğru olduğunu ifade eden İkizdereli Asuman Fazlıoğlu şunları söyledi:

Asuman Fazlıoğlu

"Daha üç gün önce bir sel felaketi yaşadık ve bu felakette 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. İşte tam da burada bizim anlatmak isteyip sesimizi duyuramadığımız bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Evet, üç aydır ormanların kesilmesi ile doğal felaketlerin yaşanacağını anlatmaya çalıştık. Ama bir türlü sesimizi duyuramadık. Bir musibet bin nasihatten iyidir, Sayın Cumhurbaşkanı bu konuya dikkat çekti diyor ki, ’Ağaçlar kesildiği için sel oluyor'. Tamam, Sayın Cumhurbaşkanı haklısın, evet. Doğru diyorsun.”

‘ORMANLARI YOK ETMEK YENİ YIKIMLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR’

Ormanları yok etmenin, gelişi güzel yol ve konut yapımının yeni yıkımlara davetiye çıkardığını vurgulayan Fazlıoğlu şu soruları sordu: “Bu sel felaketinin bize bir şeyler öğretmesi gerekmiyor mu? Burada devam eden ağaçların kesimini durdurmayı düşünüyor musunuz? İlla daha büyük sellerin, daha büyük yıkımların mı olması gerekiyor?"