'İklim Değişikliği Zirvesi' 16 Ekim'de Antalya'da düzenlenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında 16 Ekim’de kentte ‘İklim Değişikliği Zirvesi’ düzenlenecek.

Abone ol

DUVAR - İklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusunda iş birliği protokolü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ANSİAD Başkanı Ercan Özbek tarafından imzalandı. Yerel yönetim ve iş dünyasının güçlerini birleştirdiği iş birliği, bölgenin iklim değişikliği ile mücadelede atacağı adımların somutlaştırılmasına ve şehrin  bu konuda örnek bir kent haline gelmesine katkı sağlayacak.

İmza töreninde konuşan Başkan Muhittin Böcek, gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmak için çalıştıklarını belirterek, “Antalya’da insan, doğa ve çevre dostu projelerimizi hayata geçirmeye devam ederken küresel iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İklim değişikliğine karşı daha dirençli bir kent olmamız yolunda attığımız önemli adımlardan biri de ANSİAD ile düzenleyeceğimiz İklim Değişikliği Zirvesi olacak” dedi.

Protokol kapsamında 16 Ekim’de düzenlenmesi planlanan zirve, kentin yerel yönetim çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeydeki iklim hedefleriyle uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.