İklim krizi ile mücadele için 1 milyon imza

Son 3 yılda change.org platformunda iklim krizi konusunda başlatılan 400’den fazla kampanyaya gelen imza sayısı 1 milyonu aştı.

Abone ol

DUVAR - Türetim Ekonomisi Derneği ile change.org Türkiye iş birliğinde yürütülen İklim Programı, iklim krizi ile mücadele için yürütülen kampanyaları bir araya getirdi.

Türetim Ekonomisi Derneği & Change.org Türkiye İklim Programı Yöneticisi Yaz Güvendi, son 3 yılı aşkın süredir change.org platformunda iklim krizi konusunda başlatılan kampanyalara gelen imza sayısının 1 milyonu aştığını belirterek başta gençler olmak üzere her kesimden iklim değişikliğine karşı harekete geçme talebinin de arttığını vurguladı. Son 3 yılda 400’den fazla kampanya başlatıldığını ve birçoğunun güçlü bir etki yarattığını veya başarıya ulaştığını belirtti.
En çok imza alan konular ise; zeytinliklerin ve ormanların korunması, kömür madenlerinin kapatılması, orman yangınları ve afet dirençli kentler, plastik ve gençlerin gelecek hakları için talepleri oldu. Halkın değişim taleplerinin arasında ormanların korunması ve madenler ön plana çıktı.

Türetim Ekonomisi Derneği ve change.org Türkiye, iklim kriziyle mücadelede bireyler ve sivil toplum kurumları tarafından başlatılan ve 1 milyon imza getiren iklim kampanyalarını change.org/iklim adresinde bir araya getirdi.

Türkiye’nin iklim mücadelesini güçlendirmeye ve farkındalık yaratmaya yönelik kampanyalar arasından son bir senede İkizköy Akbelen’de Kömür Madenini Durdurun, Türkiye’nin iklim hedefi yenilensin, ekonomi güçlensin, İklim Dostu Kentler İçin İklim Dostu Adaylar İstiyoruz, Anneanne, Babaanne ve Dedelerimizi Koru. Aşırı Sıcaklarla Mücadele Et, Her Yıl Daha Çok Yanıyoruz. Artık Önlemler Eksiksiz Alınsın, Molozlar ve Diğer Atıklar Çevre ve Sağlık Felaketine Sebep Olmasın, Afşin-Elbistan'da Termik Santral İstemiyoruz, Deprem Bölgesinde Nükleer Tehlikeyi Durdur, İklim Krizi ile Mücadelede Kadının Adını Unutma gibi taleplerin dile getirildiği kampanyalar öne çıktı.