İklim Tamkan: Polis çantamda gökkuşağı aradı

Piyanist İklim Tamkan, dün akşam Cihangir’de kedisini ararken gözaltı aracına bindirildiğini ve polisin çantasında gökkuşağı aradığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Piyanist İlkim Tamkan, sosyal medya hesabından Cihangir’de evinin çevresinde kedisini aradığı sırada gözaltına alınmaya çalışıldığını duyurmuştu. Polisin çantasında gökkuşağı aradığını söyleyen Tamkan, her eylemde polisin engelleme çabaları yüzünden mahalleden çıkamadıklarını belirterek, "Mahalleyi cezalandırır gibi yapıyorlar bunu, benim problemim bu, yoksa alıştık zaten zorbalıklarına" ifadelerini kullandı.

Evrensel gazetesinden Nisa Sude Demirel’e konuşan Tamkan, Cihangir’in geçen hafta da Trans Onur Yürüyüşü’nü engellemek için kapatıldığını ifade ederek,  olayın öncesini “Kedimin kaybolduğu haberini aldım, karşıdaydım taksiye atlayıp geldim. Saat de artık 10 olduğu için sıkıntı olmaz diye düşündüm, çünkü saat akşam 10'da ne bir yürüyüş ne de eylem oluyor. Yukarı doğru çıkarken bir polis durdurdu, ağladığımı da görünce acil işim olduğunu evimin burada olduğunu söyleyince geçirdi beni” diye anlattı.

Aynı sokakta üç ekip olduğunu ve ikisinden sorunsuzca geçtiğini vurgulayan Tamkan; sokakta kimsenin olmadığını, gözaltı otobüsleri ve TOMA’ların insan seçip gözaltına almak için beklediğini ifade etti. Üçüncü ekibin kendisini durdurup üstünü aradığını anlatan Tamkan, “Önce elimdeki çantaları tamamen aradılar, ararken de ‘Bak bakalım hiç saklanmış flama falan var mı?’ dediler, gökkuşağı arıyorlar. Hiçbir şey yoktu çantamda. Didik didik her tarafımı aradılar. Kimliğimi aldılar GBT yaptılar, ‘Sizi gözaltı otobüsüne alalım dediler’” şeklinde konuştu.

Polislerin kendisine şüpheli göründüğünü ifade eden Tamkan; ayağında terlik, saçlarının ıslak ve ağlıyor olduğunu ekleyerek “’Burada şüpheli olabilecek ne var, böyle eylem mi yapılır, insan ağlayarak eylem mi yapar?’ diye sorduğumda, ‘Biz onu bilemeyiz, belki psikolojiniz bozuk, size hiçbir sebep sunmak zorunda değiliz, yetki alanımızın içinde, alabiliriz sizi’ cevabını aldım. Benim kaşımın üstünde bir piercing var yani ben artık ondan olduğunu düşünüyorum çünkü öyle eylemciye de benzemiyorum. Ne olmuş olabilir diye düşünüyorum hâlâ” dedi.

İki kolundan çekilerek otobüse bindirilen ve kelepçelenmeye çalışılan Tamkan, gözaltına alınma işlemlerini “Gelin dedim, evimi göstereyim, onu da kabul etmediler. Beni otobüse bindirdiler, telefonumu almak istediler, arkadaşımı arayıp durumu haber verdim, şaka yaptığımı zannetti. Aralarında da anlaşmazlık vardı, bir grup benim salınmam gerektiğini düşünüyordu fakat bir adam vardı. Sanki sorun çıkarsın diye oraya konmuş, o kabul etmedi. Sonra bir adam geldi, salınabileceğimi söyleyince bıraktılar” diye anlattı.

'HER SEFERİNDE AYNI SIKINTI, ZORBALIKLARINA ALIŞTIK'

Her eylemde polisin engelleme çabaları yüzünden mahalleden çıkamadıklarından yakınan Tamkan, “Annemin kalp hastalığı, ciddi tansiyonu ve yürüme problemi var. Ben her eylemde anneme bir şey olursa onu nasıl götüreceğimi düşünüyorum. Çok büyük bir endişe yaşıyorum, çünkü hiç kimseyi de sokmazlar içeri. Bir önceki eylemde de ilaç getirmem gerekiyordu, o zaman biraz daha anlayışlı davranmışlardı ama biri davransa diğeri davranmayabiliyor. Mahalleyi cezalandırır gibi yapıyorlar bunu, benim problemim bu, yoksa alıştık zaten zorbalıklarına” dedi. (KAYNAK)