'İktidar enflasyonla mücadele mi ediyor, yoksa enflasyonu artırıyor mu?'

Elektriğe yapılan yüzde 38 zamma tepki gösteren İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, "İktidar enflasyonla gerçekten mücadele mi ediyor, yoksa enflasyonu artırıyor mu?" diye sordu.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, elektriğe yapılan yüzde 38 oranındaki zamma tepki gösterdi. Milletvekili Ataş, "Bu zam, vatandaşın cebine bir darbe daha indirmiş, aynı zamanda, ilerleyen günlerde a’dan z’ye her şeye zam yapılacağının da habercisi olmuşturİktidar enflasyonla gerçekten mücadele mi ediyor, yoksa enflasyonu artırıyor mu?" dedi.

"İktidarın görevi, vatandaşın cebine ortak olmak değil, derdine çare olmaktır" diyen Dursun Ataş, şunları söyledi:

"1 Temmuz itibarıyla elektriğe yüzde 38 oranında zam yapılmıştır. Bu zam, vatandaşın cebine bir darbe daha indirmiş, aynı zamanda, ilerleyen günlerde a’dan z’ye her şeye zam yapılacağının da habercisi olmuştur. Üstelik bu artış haziran ayı enflasyonuna yansıtılmayarak emekli ve memurun maaş artışına dahil edilmemiştir. Yani yandaş elektrik şirketleri kazanmış vatandaş yine kaybetmiştir. Şimdi soruyorum: İktidar enflasyonla gerçekten mücadele mi ediyor, yoksa enflasyonu artırıyor mu? Vatandaşın cebine el atmak, yaşam standartlarını düşürmek, geçim kaygılarını artırmak ne zamandır çözüm oldu? İktidarın görevi, vatandaşın cebine ortak olmak değil, derdine çare olmaktır. Bu yüzden, yapılan bu zamlar derhâl geri çekilmelidir."