'İktidar, yaylalarımızı, ormanlarımızı, tarım arazilerimizi şirketlere sunuyor'

İlçedeki maden girişimlerine tepki gösteren Emek Partisi Ulubey İlçe Başkanı Hasan Eren, "İktidar, nokta atışlarıyla yaylalarımızı, ormanlarımızı, tarım arazilerimizi şirketlere sunuyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - Emek Partisi Ulubey İlçe Başkanı Hasan Eren, yaptığı açıklamada iktidarın maden ve enerji şirketleri lehine kararlar aldığını vurgulayarak, “Toprağımız, suyumuzu; ormanımızı korumak için el ele verelim” çağrısı yaptı.

Hasan Eren, Aybastı Perşembe Yaylası ve Akkuş Argan Yaylası’nın başına gelen tehlike ve tehdidin yarın Ulubey ilçesinin de başına geleceğini belirterek, “Ordu’nun simgelerinden biri olan Perşembe Yaylamız tehdit altında. Göz göre göre maden şirketlerine tepside sunuluyor. Vali başkanlığında yerinde inceleme yapan Mera Kurulu’nun şirket aleyhindeki kararı ne oldu da yeniden değerlendirildi ve şirket yararına değiştirildi? Yine Akkuş Argan Yaylası bir gecede turizm alanı olmaktan çıkarıldı. Burada kimlerin maden ya da enerji yatırımları olacak? İktidar, nokta atışlarıyla yaylalarımızı, ormanlarımız, tarım arazilerimizi şirketlere sunuyor. Emek Partisi olarak mücadele edeceğiz” dedi.

Mera Kurulu’nun karar değişikliğinin ve Cumhurbaşkanı Kararnamesi’nin Ulubey için örnek alınmalı diyen Eren, “Aybastı ve Akkuş kararları göstermektedir ki aynı biçimde Ulubey’i de tehlikeli günler bekliyor, Ulubeyliler olarak Aybastı ve Akkuş halkına destek olacağız. Cumartesi günü Aybastı’da yapılan maden karşıtı toplantıya katıldık. Aynı tehlike Ulubey için de var. Kendi başımıza gelecek tehlikelere karşı da uyanık olmak zorundayız. Ulubey’de bir maden ruhsat satışı ertelenmişti. Demek ki şartlar oluştuğunda yeniden satış yapılabilecek. Yine ilçemizde Çağlayan Mahallesi’nde altın, kurşun, çinko, bakır madeni girişimi var. Yenileri de gündeme gelebilir. Yeni Sayaca Mahallesi’ndeki bentonit madeni için Ordu Valiliği’nin verdiği “ÇED Gerekli Değildir” kararı mahkemece iptal edilse de tehlike geçmiş değil. Bu nedenle parti, dernek; mahalle farkı gözetmeden tek vücut olarak toprağımıza, suyumuza; geleceğimize sahip çıkmalıyız.” dedi.

‘HER MADEN İŞLETMESİ FINDIK ÜRETİMİMİZE DARBE’

Eren, maden işletmelerinin fındık üretimine de zarar vereceğini belirterek, “Fındık üretici olarak iktidarın açıkladığı yetersiz taban fiyat nedeniyle mağdur oluyoruz. Bu konuda mücadele etmek zorundayız. Şimdi de bizleri mağdur edecek maden işletmeleri mantar gibi çoğalıyor. Ele ele, birlikte tehlikeyi bertaraf etmeliyiz. Her maden işletmesi fındık üretimimize darbe olacak. Tarım arazileri azalacak; toprağımız, suyumuz kirlenecek. Madene karşı verilen mücadele sağlığımız yanında tarıma sahip çıkma mücadelesi de olmaktadır” dedi.