İktidara yakın yazarlar CHP Kongresini nasıl değerlendirdi?

İktidara yakın köşe yazarlarının CHP kongresi değerlendirmelerinde, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumu öne çıktı.

Abdülkadir Selvi (Hürriyet)

"Özgür Özel salona kendine özgü bir müzikle girdi. Özel’i destekleyenlerin bulunduğu tribün coşkuluydu. Delegelerden de destek vardı ama öyle ‘Özgür Özel kurultayı aldı’ dedirtecek bir görüntü vermediler. Demek ki taktikmiş. Kendilerini gizlediler. Hiç unutmam Özal Başbakan’dı. Kritik bir seçime gidiliyordu. Demirel meydanları dolduruyordu. Özal seçim otobüsünde değerlendirme yapıyordu: “Siz sessiz çoğunluğa bakın. Sonucu sessiz çoğunluk belirler” demişti.

(...)CHP kongresinde de o oldu. Çünkü Kılıçdaroğlu salona girdiğinde delegelerin desteği daha yüksekti. CHP delegeleri imza verdi, alkışladı ama Kılıçdaroğlu’na oy vermediler.

(...)Özgür Özel’in ilk sınavı yerel seçimler olacak. CHP’deki değişim yerel seçimi olumlu etkilerse, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere seçimleri kazanırlarsa Özgür Özel ilk testi başarıyla geçmiş olacak.

Ekrem İmamoğlu, CHP’de değişim yaşanmazsa bu durumun yerel seçimlere olumsuz yansıyacağını savunuyordu. Bu durumda Ekrem İmamoğlu’nun hiçbir mazereti kalmadı."

Haberin Devamı
Forbes verilerine göre en zengin 27 Türk Cristiano Ronaldo bir kez daha tarihe geçti Benzin ve motorinde tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları Uzmanı anlattı: 46 yaşında emekli olunabilir mi? Süper Lig takımlarının tüm transferleri Netflix'te bu hafta en çok izlenen diziler