İl potansiyeli yüksek 67 ilçe belirlendi: Listede 10 şehir öne çıkıyor

Okan Hançer, konuma dayalı verilerle üretilmiş harita üzerinden kent merkezine en az 30 km uzaklıkta, nüfus yoğunluğu 100 binin üzerinde 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunu açıkladı.

DUVAR -  Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, coğrafi bilgi sistemleri teknolojilerinin mekansal verileri kullanarak, insanların hayatında karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri ürettiğini söyledi. Hançer, yapılan son araştırmada kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfusu 100 binin üzerinde olan 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunun belirlendiğini açıkladı. Haritada il olma potansiyeli yüksek ilçelerin koyu renkten açık renge, nüfus yoğunluklarına göre gösterime sunulduğunu belirten Hançer, Hatay'da 5 ilçe, Şanlıurfa, İzmir ve Manisa'da 4 ilçe, Aydın, Antalya, İstanbul, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ'daki 3 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
Dünyanın en iyi çorbaları açıklandı: Türkiye de listede Kim Milyoner Olmak İster'de petrol sorusu gündem oldu Mevduat verileri açıklandı: Türkiye'nin en zengin illeri belli oldu MasterChef'te elenen ilk yarışmacı belli oldu 'Kara Pazartesi' etkisi sürüyor: Her an yeni bir çöküş olabilir Süper Lig'de şampiyonluk için ilk tahmin