İlaç kullanırken tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler

İlaç kullanırken dikkat edilmesi gereken birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Alkol, yeşil yapraklı sebzeler, çay ve kahve gibi içecekler de bunlardan bazıları.

DUVAR- Tüketilen yiyecek ve içeceklerin, kullanılan ilaçlar üzerinde birçok etkisi olabiliyor. İlaçlar da yiyecekler gibi bağırsaklarda ve daha sonra karaciğerde parçalanıyor ve bunlar birbirini karmaşık şekillerde etkileyebiliyor. Bazı yiyecekler ilacın etkilerini artırabilirken bazıları da onu etkisiz hale getirebiliyor ve her iki durum da tehlike yaratabiliyor.

BBC'nin Trust Me I'm a Doctor serisindeki bir makaleye göre, İlaçlarla yiyecek ve içecekler arasında meydana gelebilecek etkileşimlere şu örnekler verilebilir:

Haberin Devamı
Spotify'da en çok dinlenen şarkılar: 4 milyarı geçen bir sanatçı var Olimpiyat Oyunları'nda en çok madalya kazanan 10 ülke Akaryakıt fiyatları güncellendi: 29 Temmuz benzin, mazot fiyatları Real Madrid'den Arda Güler kararı Otomobil almak isteyenler dikkat... Bugün başladı: Fiyatlar düşecek İslam Memiş'ten 'ucuz kaldı' uyarısı: Ne varsa hepsini satın bunu alın