İlahiyat profesöründen cihat tepkisi

MEB tarafından müfredata 'cihat' başlığının alınmasına tepkiler sürüyor. Değişikliğe tepki gösteren İlahiyat Profesörü Dr. İsmail Hakkı Ünal 'Cihat İslamın şartı değil' dedi.

Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni açıkladığı müfredata tepkiler sürüyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilköğretim ve liselere yönelik müfredat taslağını bir tepki de ilahiyat profesöründen geldi.

Habertürk gazetesinden Fatmanur Boylu'nun haberine göre,  cihadın, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin "İslam Dininde Temel İbadetler” konusuna girmesine Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal tepki gösterdi. Konuyla Ünal "Cihat 5 temel ibadet arasında değildir" derken TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi, AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise "Cihat İslam’ın en öncelikli unsurudur. Namazdan da önce gelir" dedi.

'5 TEMEL İBADET ARASINDA DEĞİL'

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal: Peygamber Efendi’mizin hadisine göre, cihat 5 temel ibadet arasında değildir. Bu yanlış anlaşılabilir. Müfredattaki bu değişiklik çok isabetli bir karar olmamış. Cihat ayrı değerlendirilmesi gereken bir konudur.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi, AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise "Cihat İslam’ın en öncelikli unsurudur. Namazdan da önce gelir. Osmanlı padişahlarına baktığımızda neredeyse tamamı cihadı bırakmamak için hacca bile gitmemiştir. Bakanlığımız çok isabetli bir karar vermiş. Namaz dinin direğiyse, cihat çadırdır. Direksiz çadır bir işe yaramaz. Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok" değerlendirmesinde bulundu.