İletişim Başkanlığı: Harcamalarımız seçim sebebiyle değil deprem sebebiyle arttı

CHP'nin, İletişim Başkanlığı bütçesindeki 'çarpıcı artış'ı sorduğu önergeye "Anılan dönemdeki harcamalar seçim dolayısıyla değil, depremler sebebiyle yapılan harcamalardır" yanıtı verildi.

Abone ol

ANKARA – İletişim Başkanlığı'nın bütçesinin bir önceki yıla göre dikkat çeken bir artış göstermiş olması Meclis’in gündemine taşındı.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle “Seçim döneminde İletişim Başkanlığı bütçesinde neden çarpıcı bir artış gözlemlenmektedir” sorusunu yöneltti. Akay’ın sorusuna verilen cevapta 6 Şubat depremleri işaret edilerek İletişim Başkanlığı'nın ilk andan itibaren deprem bölgesine ulaştığı belirtildi.

Depremzede vatandaşlara gıda, giyim, çadır gibi yardımların ulaştırıldığı belirtilen cevapta, “Aynı zamanda sahada görev yapan yerli ve yabancı basın mensuplarının işlerini kolaylaştırmak, kurtarma ekiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mobil iletişim merkezleri, mobil tuvaletler, jeneratör-yakıt ve konaklamaları için karavanlar bölgeye intikal ettirilmiştir” denildi.

HARCAMALAR SEÇİM SEBEBİYLE DEĞİL DEPREMLERDEN KAYNAKLANDI

Önergeye verilen cevap şöyle devam etti: “Bu sebeplerden dolayı anılan dönemdeki harcamalar seçim dolayısıyla değil, depremler sebebiyle yapılan harcamalar ile Başkanlığın kamu diplomasisi ve stratejik iletişim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlarından kaynaklanmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Şubat 2022’de 50,2 milyon TL harcayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Şubat 2023’te 188,8 milyon TL harcama yaptı. İletişim Başkanlığı, seçim dönemine girilen 2023 yılının ilk beş ayında bir yıllık toplam bütçesinin yüzde 72’sini harcadı.

İletişim Başkanlığı bütçesinde böylesi bir artış yaşanmasının, seçimin gerçekleştiği döneme denk gelmesi muhalefet partilerinin tepkisini çekerken pek çok muhalefet temsilcisi İletişim Başkanlığı'nın “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin seçim çalışmasını yaptığı” yorumunda bulundu.