İlyas Salman: Bu iktidar bana iş verilmemesini emir buyurdu

Uzun zaman sonra yeni dizisiyle ekranlara dönen İlyas Salman, mevcut iktidarı ve sanatın güncel durumunu eleştirdi. Salman, "İnsanın sorun ettiği bir şeyleri olmalı. Benim devletle kavgam var" dedi.

Abone ol

DUVAR - İlyas Salman, dijital içerik platformu Gain’de yayınlanan 'Duran' dizisiyle ekranlara geri döndü. Setlere özlem duyduğunu söyleyen Salman, mevcut iktidarın kendisine iş verilmemesini 'emir buyurduğunu' öne sürdü.

BirGün gazetesinden Işıl Çalışkan'ın sorularını yanıtlayan Salman, mevcut iktidarı ve sanatın güncel durumunu eleştirdi. Cumhurbaşkanı’na, bakanlara, polise ve yetkililere hakaret davalarının hala devam ettiğini belirten Salman, "Gözaltılarla, mahkemelerle geçti hayatım. İnsan sorunsuz olmamalı, sorun ettiği bir şeyleri olmalı. Benim devletle problemim, kavgam var. Onu inatla sürdürmeye çalışıyorum. İnat, muradın kendisidir aslında" dedi.

'İKTİDAR SAHİPLERİ İLYAS SALMAN'A İŞ VERİLMEMESİNİ EMİR BUYURDU'

Salman, şu ifadeleri kullandı:

"Önce bana iş vermeleri lazım. Çünkü bu iktidar, iktidar sahipleri başa geldiklerinden beri İlyas Salman’a iş verilmemesini bir emir buyurdular. Bunu Burç Film’e söylediler, Arzu Film’e söylediler, Akın Film’e söylediler, Erler Film’e söylediler. Ben bunların hepsini birebir yaşadım, biliyorum. Ama diyeceksin ki işsiz mi kaldın? Hayır. Aç mı kaldın? Hayır. Eğer işsiz veya aç kaldığımı söylersem yalan söylemiş olurum."

'TAYYİP ERDOĞAN’I CUMHURBAŞKANLIĞINA LAYIK GÖRMÜYORUM'

Salman, 'Bu aralar ülkeye dair neyi dert ediyorsunuz?' sorusuna, "Tayyip’i dert ediyorum mesela en çok. Türkiye’yi tarif ederken 'Layık olmayanların önemli mevkilerde oturanların ülkesidir' diyorum. Ben Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına layık görmüyorum. Çünkü ucuz adam. Bundan dolayı da mahkemeye gideceğimi biliyorum" diye yanıt verdi.

'DEVLET, SANATÇIYI YALAKA GÖRMEK İSTER'

Türkiye'deki sanatçı baskısına yönelik de konuşan sanatçı, devletin yalaka sanatçı istediğini belirtti. Devletin sanattan korktuğunu dile getiren Salman, "Sanat; doğal ve toplumsal olayların belirli mantık ve estetik süreçlerinden geçirilerek yeniden yaratılmasıdır. Devlet, bu ülkede sanattan korkuyor çünkü hayattan da korkuyor. Hayat ve sanat akrabadır, kan bağı vardır aralarında. Onun için devlet, korkusundan dolayı sanatçıyı sürekli yanında ve yalaka görmek ister. Aydınlık görmek istemez, karanlık görmek ister" diye konuştu.

Gelecek seçimlerle ilgili umutlu olduğunu aktaran Salman, "Benim bu ülke insanından umudum var. Gerçeği biraz fark ettiysem, algıladıysam, doğruladıysam ben biliyorum ki bu halk gerçeği görecek. Güzel ile çirkini ayırt edebilecek akılları var" dedi. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)