'İmam hatibe mecburiyet zulümdür'

İlahiyatçı Hidayet Tuksal, öğrencilerin imam hatiplere gitmek zorunda bırakılmasını eleştirdi. Tuksal, uygulamanın demokratik olmadığını belirtti.

Abone ol

DUVAR - İlahiyatçı ve Başkent Kadın Platformu üyesi Hidayet Tuksal, öğrencilerin imam hatiplere mecbur edilmesini eleştirdi. Tuksal, "Geçmişte talebe rağmen bu okullara yapılan engellemeler nasıl bir zulümdüyse, bugün maruz kalınan bu mecburiyet de bir zulümdür" dedi.

Hidayet Tuksal, Serbestiyet'te bugün yayınlanan yazısında, öğrencileri imam hatiplere mecbur bırakılmasını ve okullarda vakıfların çalışma yapmasını eleştirdi. İmam hatiplerin durumunun 1990'lı yıllara göre daha iyi durumda olduğunu belirten Tuksal, başarılı öğretmen ve idarecilerin görev yaptığını kaydetti.

Tuksal, bu gelişmelere rağmen öğrencilerin, imam hatiplere mecbur bırakılmasının demokratik bir tutum olmadığının altını çizdi.

Tuksal, "Ancak yine de büyük bir sorun var: İnsanları istemedikleri halde çocuklarını bu okulları göndermeye mecbur bırakmak, velev ki imam hatipler mükemmel eğitim kurumları olsunlar, hiç hoş ve demokratik bir tutum değil. Geçmişte talebe rağmen bu okullara yapılan engellemeler nasıl bir zulümdüyse, bugün maruz kalınan bu mecburiyet de bir zulümdür" ifadelerine yer verdi.

YAZININ TAMAMI