İmamoğlu açılışa katıldı: Moraliniz bozulduğunda İstanbul Modern'e gelin, ben öyle yapacağım

İstanbul Modern kapılarını açtı. Açılışta konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Moraliniz bozulduğunda İstanbul Modern'e gelin" dedi.

Abone ol

DUVAR - Modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern'in yeni binasının açılışı bu akşam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da açılışa katıldı.

Açılış, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı'nın konuşmasıyla başladı.

ECZACIBAŞI'NDAN GALATAPORT'A TEŞEKKÜR

İstanbul Modern'in eski yerinin kapasitesinin yetersiz olduğunu belirten Eczacıbaşı, yapımı tartışmalara neden olan Galataport Projesi'ni bu nedenle desteklediklerini ifade etti. Uluslararası standartlarda bir modern sanat müzesine dönüştüklerini söyleyen Eczacıbaşı, Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ve Galataport Projesi'ni yapanlara teşekkür etti.

Yeni binanın mimarı Renzo Piano'ya teşekkür eden Eczacıbaşı, "Yeni müze binamızdaki yolculuğumuza başlarken, hem sanat dünyasına hem de ziyaretçilerimize yönelik sorumluluğumuz daha da artıyor. Gelecek dönemdeki önceliklerimizi, ‘kadın sanatçıların üretim ve görünürlüklerini artırmak, çocuk ve gençlere yönelik sanat eğitimlerini içerik ve mekânsal olarak çoğaltmak ve yeni binamızla birlikte tüm dünyadan ziyaretçilere Türkiye sanatını tanıtmak’ olarak sıralayabilirim" dedi.

'İSTANBUL YÜZYILLAR BOYU MUAZZAM TASARIMCILARIN İMZALARIYLA ŞEKİLLENDİ'

Açılışta konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ben çok mutluyum. Şehrimize muazzam bir sanat merkezi kazandırıldı. Zaten İstanbul Modern, ilgiyle keyifle uzun yıllardır takip ettiğim ve inşallah sayısı artar dediğim bir sanat merkeziydi. Oya Hanım'a ve bütün arkadaşlarına, Eczacıbaşı Ailesi'ne İstanbul'a sanat adına kazandırdıkları bu merkez için İstanbul şehri adına teşekkür ediyorum. Böylesi güzel bir yapının 2023 yılında bir imza olarak atılmasına vesile oldukları için de ayrıca teşekkür ediyorum. Ve bu akşam sayın Renzo Piano ile tanışmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. İstanbul yüzyıllar boyu muazzam tasarımcıların imzalarıyla şekillenmiş bir kent. İnşallah yüzyıllar boyunca da muazzam tasarımlarla şekillenecek. İstanbul bunu hak ediyor.

'MORALİNİZ BOZULDUĞUNDA İSTANBUL MODERN'E GELİN'

Sanatla ilgili çok güzel işler yapmayı ve birlikte bu kenti sanatla bir değişime hazırlamayı çok arzu ediyoruz. Sanatın itici gücü inanınız hem şehrimize hem ülkemize iyi gelecektir. Hayatınızdan sanat hiç eksik olmasın. Moraliniz bozulduğunda, umutsuzluğa kapıldığınızda İstanbul Modern'i ziyarete gelin. Ben öyle yapacağım. Hayırlı, uğurlu olsun."