İmamoğlu: Artan fakirleşmeye karşı sosyal yardımları artırma kararı aldık

İBB Başkanı İmamoğlu, Twitter paylaşımında "Döviz kuru nedeniyle artan fakirleşmeye karşı sosyal yardımları artırma kararı aldık" ifadelerine yer verdi.

Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası'nın politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 15'e çekmesinin ardından dolar/TL kurunun 11 seviyesini aşmasını eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye için olduğu gibi İstanbul’un da en az 10 yıllık yatırımlarını bugünden planlamamız, geleceği görebilmemiz gerekirdi. Oysa, Türk Liramızın hızla değersizleşmesi yüzünden, her gün bütçemizi revize etmekle uğraşıyor, bütün yatırımlarımızı gözden geçirmek zorunda kalıyoruz" dedi. 

Twitter paylaşımında, 'sosyal yardımları artırma kararı alındığını' duyuran İmamoğlu, "Döviz kuru nedeniyle artan fakirleşmeye karşı sosyal yardımları artırma kararı aldık. Ayrıca, 50 binden fazla öğrencimize burslarının ilk taksidi de Aralık’ın ilk haftası yatacak. İstanbul’da dayanışma her şeye rağmen devam edecek" ifadelerini kullandı. 

İBB SÖZCÜSÜ: BELEDİYENİN UĞRADIĞI ZARAR 12 MİLYON TL

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise, 'belediyenin uğradığı zararın 12 milyar TL olduğunu' belirtti. Ongun, şöyle konuştu: “23 Haziran 2019’dan bugüne hiç iç borçlanma yapmadık, devraldığımız iç borcun da büyük bölümünü ödedik. Dış kredide ise TL’nin her gün değer kaybetmesi yüzünden İBB’nin uğradığı zarar 12 milyar TL. Bu rakamla Beylikdüzü’nden Çağlayan’a metro yapılabilirdi." (HABER MERKEZİ)