İmamoğlu: Batma diye bir şey yok, tedbirleri alacak seviyedeyiz

İSKİ'nin suya zam teklifinin reddedilmesinin ardından yapılan açıklamaları değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Dün ortaya konulan sözler, siyasi sözler. Bizim idarecilerimizi bağlamaz. Batma diye bir şey yok. Tedbirler alacak seviyedeyiz" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisinde reddedilen su zammı ile ilgili, "Her ilçede İSKİ'nin yatırımları var. Onları başta Tevfik Bey gibi belediye başkanları da biliyor. Dün ortaya konulan sözler, siyasi sözler. Bizim idarecilerimizi bağlamaz. Batma diye bir şey yok. Tedbirler alacak seviyedeyiz" dedi.

GÜNEŞ'TEN İMAMOĞLU'NA: KALECİ OLMAMAN İYİ OLDU

Trabzonspor'un önemli eski futbolcuları olan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ile kulübün eski teknik direktörü ve başkanı olan Özkan Sümer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

İki ismi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İmamoğlu, “Kendisiyle Trabzonspor’da 2 yıla yakın çalışmış olmak, çok şey öğrendiğim değerli başkanım Özkan Sümer. Trabzonspor’un da simge isimlerinden Şenol Güneş. Hocamın Milli Takım’la elde ettiği güzel başarı. Avrupa finallerine kalmamız… Mutlu olduk" diye konuştu.

İmamoğlu sözlerine, “Şenol Güneş hocamızın, benim kaleci olma ve başlangıç motivasyonum olarak söyleyebilirim” şeklinde devam edince Güneş, “Kaleci olmaman iyi oldu” esprisiyle karşılık verdi. İmamoğlu da "Ama o da insana bir enerji katıyor, hedef koyma konusuna. Çocuklarımda da yaşıyorum onu” dedi.

'TRABZONSPOR GELDİ ZATEN, TRABZONSPOR BU'

Gecikmiş bir ziyarette bulunduklarını belirten Şenol Güneş, "Daha önce yaptığınız bir işi, Türkiye’nin en büyük şehrinde yapıyorsunuz. İnşallah hem şehrimiz hem de ülke için en iyisi olur. Başarılar diliyoruz. Doğum yerimiz Trabzon ama, kader bizi buralara sürükledi. Planlayarak yapmadık bunu. İstanbul herkesi kucaklıyor" diye konuştu.

Sümer de İmamoğlu’nu tebrik ederek, "Ne yazık ki geciktik. Ama sizin yoğunluğunuzla ilgili bir gecikme. Biz, nasılsa bir imkan bulur, size uğrar, dertleşiriz. Bir kısım şeyler paylaşırız.

Şenol hocamızın bize yaşattığı çok güzel bir sonuçtan sonra sizi ziyaret daha anlamlı hale geldi. Gelecek, iyi gelecek diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin "Sizi tebrik etmek için bütün spor kulüpleri geldi, fakat eski yöneticisi üyesi olduğunuz Trabzonspor ziyaretinize gelmedi. Ne düşünüyorsunuz” sorusuna Ekrem İmamoğlu, Güneş ve Sümer’i göstererek, “Trabzonspor geldi zaten. Trabzonspor bu. Trabzonspor’da yönetimler, başkanlar gelir geçer…” yanıtını verdi.

'PAHALI SU TÜKETTİREN İKTİDARIN DÖNEMİNE BİZ SON VERDİK'

Ekrem İmamoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Elektrik ve doğal gaz zamlarının ortalamasının son bir yılda yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirten İmamoğlu, İstanbul'da su fiyatına yapılması teklif edilen zamma karşı olan meclis üyelerinin Ankara'daki milletvekillerine akaryakıta yapılan zamlara neden karşı durduklarını sormalarını istedi.

Az tüketenin zammı yaşamayacağı çok tüketenin daha fazla ücret ödeyeceği üç kademeli bir fiyat tarifesi önerdiklerini ifade eden İmamoğlu, AK Partililerin "şov yaptığını" savundu.

İmamoğlu, "Biz tabii ki tedbirleri almaya, süreci analiz etmeye, hukuken incelemeye çalışıyoruz. Yıllarca bu şehre pahalı su tükettirmiş iktidarın dönemine de biz son verdik. Suda indirimi biz yaptık. Ara dönemde elimden görevimin alındığı dönemde yanlış geçirdiler. Kademeyi ortadan kaldırdılar. Biz onları da düzeltecektik" dedi.

'TEVFİK BEY UZMAN DEĞİL SİYASET YAPIYOR'

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun "Bu yılın mayıs ayında aldıkları kararda, bir sonraki zammın 2020 Mayıs ayında görüşme kararı almıştık" sözlerini hatırlatarak zammın neden öne alındığı sorusunu İmamoğlu, "Bizim zam ocak ayından itibaren devreye girecekti. Konuştuğum şey 4 aylık şov için gereksiz bir iş" şeklinde yanıtladı.

İmamoğlu sorunun devamında yöneltilen Göksu'nun "Konutların yüzde 40'ının 10-20 metreküp arasında kullandığı, bunun da yoksul kesimi etkileyeceği" yönündeki sözlerini de değerlendirerek, "Şimdi bizim yaptığımız araştırmalar öyle değil. Tevfik Bey uzman değil, siyaset yapıyor. Uzmanların ortaya koyduğu raporlara itibar ederseniz daha anlamlı olur" dedi.

CHP grubunun zam kararının reddi sonrası "Bu karar İSKİ'yi batırmaya yöneliktir" açıklamasının sorulması üzerine de İmamoğlu, "İSKİ'yi batırmaya kimsenin gücü yetmez. Tedbirleri alacak seviyedeyiz. Uygulamalara ve neler yapıldığına bakacağız. Ben ilçe ilçe geziyorum. Her ilçede İSKİ'nin yatırımları var. Onları başta Tevfik Bey gibi belediye başkanları da biliyor. Dün ortaya konulan sözler, siyasi sözler. Bizim idarecilerimizi bağlamaz. Batma diye bir şey yok. Tedbirler alacak seviyedeyiz" değerlendirmesinde bulundu. (DUVAR-AA)