İmamoğlu: Bu partizan akıl bu ülkenin bütün insanlarının en büyük düşmanıdır

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye tahsis edilen eski kışla binasından Beyoğlu Belediyesi’nin çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve İBB bürokratları ile birlikte Baruthane Millet Kütüphanesi, Terra Santa Manastırı, eski Fransız Yetimhanesi, Kasımpaşa matbaa binasında incelemelerde bulundu, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Beyoğlu Kaymakamlığı ve Belediyesi’ne tahsis edilen eski kışla binasını ziyaret etti.

İmamoğlu, yerel seçimler öncesinde kaymakamlık ve belediyeye tahsis edilen eski kışla binasından Beyoğlu Belediyesi’nin çıkartılmak istenmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“31 Mart 2024’ten önce, Beyoğlu'nun yanında nasıl durmuşsak… Ki bazen dirsek gösterip, bazen kötü sözler söylemelerine rağmen itibar etmedik, dikkate dalmadık, hizmetimize devam ettik, nezaketimizi de son ana kadar gösterdik. Her zaman, ‘Buyur gel birlikte açılış yapalım, birlikte temel atalım’ dedik.

Çünkü ne yapıyoruz? Milletin parasını millete harcıyoruz. Öyle değil mi? Ha Ekrem, ha bir başkası. Ha benim partim, ha bir başkasının partisi. Bu partizan akıl var ya bu partizan akıl; bütün evlatların, bütün çocukların, bu ülkenin bütün insanlarının en büyük düşmanıdır. Bunu unutmayın. Partizan akıl! Allah korusun ondan.

 Kaymakamlık -karşımızdaki bina- yapılmış. Tam karşımızda. Eski kışla burası. Yapılmış. Denmiş ki, ‘Buraya kaymakamlık yerleşecek, belediye yerleşecek.’ Hatta bir yönetim planı çalışılmış, yönetim planında şuralar belediye denmiş, şuralar kaymakamlık denmiş. 9 bin metrekarenin yaklaşık yüzde 20’si belediyeye verilmiş. Hatta yetinmemişler, bir tarafına Beyoğlu Belediyesi diye tabela da asmışlar. Buraya da Beyoğlu Kaymakamlığı asmışlar. Ve hizmet başlamış. Ne zaman? 31 Mart'tan hemen önce. Çok yakın zamanda. Güzel. Benim de hoşuma gitti. ‘Ne güzel bina’ dedim yani. Kurumları zan altında bırakmıyorum ama her birini tek tek mercekle takip edeceğim. Sizin de Meclis’te etmeniz gerekir. Başka ilçelerde de var bu arada. Neymiş efendim; ‘Burayı terk edin!’ Bu gece terk edin, haftaya terk edin, bak en son ayın 1’inde terk edin! Niye? Böyle isteniyor. Niye? Kaymakamlık olacak!

3 ay önce niye belediyeyi yerleştirdin oraya? Yani seçimi kazansaydı diğer arkadaşımız, acaba binanın hepsini mi vereceklerdi ona; ‘Seçimi kazandı, hadi verelim!’ Bunu düşünmeden edemiyoruz yani. Ben diyorum ya, ‘Kimin malını kimden esirgiyorsun? Milletin malı.”