İmamoğlu: Kanal İstanbul'u halka soralım

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir yerin sorunlarını en iyi orada yaşayanların bileceğini söyledi ve "Son günlerde Kanal İstanbul konuşuluyor. Evet; çok önemli bir karardır. Hayatı değiştiriyorsunuz. Kıtayı değiştiriyorsunuz. Bu, şehrin önceliği mi acaba? Deprem mi öncelik? Can güvenliği mi öncelik? Ekonomi mi? Sadece bu şehirde bulunan 1,5-2 milyon işsiz mi öncelik? Mesela bunları halka sormanın ne mahsuru var" dedi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için referandum yapılmasını savundu. İmamoğlu, şehirle ilgili kararları kentte yaşayanlara sorarak vereceklerini söyledi.

Eğitim programlarını tamamlayan Beyaz Masa çalışanlarına sertifika veren İmamoğlu, daha sonra Beyaz Masa ALO 153 Çağrı Merkezi’ni ziyaret etti ve gelen ilk aramayı yanıtladı. İmamoğlu  törendeki konuşmasında ise bir yerin sorunlarını en iyi orada yaşayanların bileceğini anlattı. "Sormanın ne mahsuru var? Soralım, bilgi alalım. Aldığımız bilgiyle hareket edelim. Bu toplumun önceliği ne; o mahallede onu yapalım. İnanın, bu eşittir mutluluk" diyen İmamoğlu, Kanal İstanbul konusunda ise şöyle konuştu:

"Son günlerde Kanal İstanbul konuşuluyor. Evet; çok önemli bir karardır. Hayatı değiştiriyorsunuz. Olumlu mu, olumsuz mu? Kıtayı değiştiriyorsunuz. Anakarayı değiştiriyorsunuz. Toprakları, suyun akışını, yolları, köprüleri, alt yapıyı değiştiriyorsunuz. Bu, şehrin önceliği mi acaba? Deprem mi öncelik? Can güvenliği mi öncelik? Ekonomi mi? Sadece bu şehirde bulunan 1,5-2 milyon işsiz mi öncelik? Mesela bunları halka sormanın ne mahsuru var." (HABER MERKEZİ)