İmamoğlu Saraçhane'de: İşte bir devrin sonu

Metrodaki genç çift kendi aralarında şunları söylüyordu: İstanbul'da devrim yaşandığını gördük... Mitinge dönüşen Saraçhane'de hemen hemen herkes aynı cümleyi tekrarlıyordu: "Her şey çok güzel oldu." İmamoğlu mazbatasını alıp geldiğinde önümde bekleyen yaşlı amca, "İşte bir devrin sonu" diye bağırıyordu.

Abone ol

İSTANBUL - Ekrem İmamoğlu, bugün mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı oldu. Belediye binasının bulunduğu Saraçhane'de de binlerce insan İmamoğlu'nu karşıladı.

Saraçhane'de sadece CHP'liler değil, diğer bütün partilerden insan bulmak çok kolay. Saraçhane'de buluşma saati 18.30 olarak planlanmıştı. Fakat insanlar saatler öncesinde belediye önünde bir araya geldi.

Sohbet ettiğimiz çoğu insanın dilinde neredeyse aynı cümleler çıkıyor: Her şey çok güzel oldu. Artık umut var...

SADECE CHP BAŞARISI OLARAK GÖRÜLMEDİ

Saraçhane önünde buluşmanın bir mitinge dönüşeceği metrodan inenlerden belliydi. Herkes elinde İmamoğlu fotoğrafı ve 'her şey çok güzel olacak' yazılı dövizleri vardı. Metroda birbiriyle sohbet eden bir çiftin ağzından şu cümleler çıkıyordu: "20'li yaşlarda İstanbul'da devrim yaşandığını gördük." Metrodan inen kalabalıkla birlikte Saraçhane'ye yürüyoruz. Dikkatimizi çeken başka şey ise kimsenin elinde CHP bayrakları olmaması. Alandaki insanlar bu sonucun sadece CHP başarısı olmadığının bilincindeydi.

BAŞI ÖRTÜLÜ, ÖRTÜSÜZ YAN YANA

Alanda dikkat çeken başka bir şey ise başörtülü ve başörtüsüz birçok kadının yan yana olmasaydı. Çimlerde yan yana oturan, yıllardır iki arkadaş olan kadınlarla konuşuyoruz.

Saraçhane'deki kalabalık parti bayrakları değil Türk Bayrağı ile gelmeyi tercih etmişti.

Başörtülü kadın, "Başörtü hiçbir zaman bizim için sorun olmadı" diyor kafasını sallayarak. Bu sözlerin üzerine arkadaşı devam ediyor: "Başörtü önemli değil. Başörtü insanın beynini kapatmıyor. Başörtü insanın düşüncelerini değiştirmiyor. Biz kardeşiz..."

HAK, HUKUK, ADALET SLOGANI

Saat 18.20... İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Saraçhane'ye geldi. İmamoğlu ekibinden birinin elinde mazbata vardı. İmamoğlu araçtan inerken kendisini bekleyen bir kişi, "Başkanım sizi çok seviyorum" diye bağırdı. İmamoğlu buradan ayrıldıktan sonra bu kişi yanındaki arkadaşına şu cümleleri söylüyordu: "Bu adama o kadar küfretmiştim..."

İmamoğlu saat 18.27'de, yani araçtan indikten sadece 7 dakika sonra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı. İnsanlar da bu anı kurulan dev ekranlarda izledi. Bu sırada önümde bulunan yaşlı bir amca, "İşte bir devrin sonu" dedi. Sonra alandaki herkesin ağzından aynı slogan çıktı: "Hak, hukuk, adalet." Alandaki bazı insanlar ise Yerlikaya aleyhinde sloganlar atmaya başladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, otobüsün üstüne çıkınca aynı amca şunları söylüyordu: "Helal olsun sana kadın."

İmamoğlu konuşmasının sonralarına doğru bütün partilere tek tek teşekkür etti. Fakat seçim sürecinde en çok tartışılan HDP ve Kürt seçmeni için İmamoğlu'nun, "Özellikle HDP'ye teşekkür ederim" sözleri alandakiler tarafından büyük alkış ve destek aldı. Bir diğer büyük alkış da İmamoğlu'nun sanatçılara teşekkür etmesine yükseldi.