İmamoğlu, Uğur Mumcu Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal’daki ‘Uğur Mumcu Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bünyesinde Sosyal Hizmet ve Halk Süt Noktası, İBB Kadın, ÖZGEM, Yuvamız İstanbul ile Şehit Yakınları ve Gaziler Konaklama Alanı’nı barındıran, Kartal’daki ‘Uğur Mumcu Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

 Ziyaret sırasında, İmamoğlu ve Yuvamız İstanbul öğrencisi bir çocuk arasında ilginç bir diyalog yaşandı. İmamoğlu, kendisine “Bu okulu yaptırdığınız için teşekkür ederiz” diyen çocuğa, “Yahu senin teşekkürün var ya… Bak, ben uçarım şu camdan; böyle kanatlanırım, uçarım. Senin güzel yüzüne kurban” yanıtını verdi.

İmamoğlu, merkezle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Öyle bir yapı ki bir yanda kıymetli gazilerimizi ve şehit ailelerimizi burada misafir edecek, ağırlayacak, etkinlikler yapılacak, bir yandan yukarıda, konaklamayla, il dışından gelen tanıdığınız gazi dostlarınızı, onların yakınlarını, evlatlarını, sıkıntıları olduğunda, anlık gelişlerinde ya da bir etkinliğe geldiklerinde ağırlayan bir mekana dönüştü. Yukarıda, 5 sınıflı çok güzel bir kreşimiz var. Yani o oraya gelen mini minnacık çocuklar, sizin o güzel madalyalarınızı görüp, belki size selam duracaklar. Burada, aynı zamanda çok yoğun bir kadın ve aile duygusunun da olduğu etkinlik alanlarımız var, danışma merkezlerimiz var. Anne-çocuk bölümümüz var. Bir yandan annelerin, kadınların bir kısım eğitimleri aldığı, ama aynı anda çocukların da vakit geçirdiği, kreşte olmayan, yaşı daha küçük çocukların da oyun alanlarının olduğu, dolu dolu bir alan. Yani aslında bebeğinden en yaş almışına kadar, herkesi bir arada kucaklayan bir yaşam merkezi ortaya çıkmış Kartal'da.”