İmamoğlu’ndan Bakan Kurum’a yanıt: Tasarı, 31 Mart’ta seçimi iptal eden akılla aynı

İBB Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un Boğaziçi’ndeki imar konusu ile ilgili yaptığı, “Kimsenin elinden olmayan bir yetkisini alma durumu söz konusu değildir“ açıklamasına yanıt verdi. İmamoğlu, “Sayın Bakanın bu açıklamasını talihsiz buluyorum. Gölge belediye çalışması var“ dedi.

Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının bir otelde yaptıkları Çalıştay, sona erdi. Çalıştay'ın ardından Kordon'da bir süre yürüyen belediye başkanları, yeniden otele dönerek, basın toplantısı düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplantıdan erken ayrıldı. Toplantıda açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanları ile birlikte çalışmanın çok ilham verici ve yararlı olduğu belirterek, "Bilgilenmiş ve donanmış olarak toplantılar geçiyor. Bugün önce sunumlar dinledik. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız 'Altın Portakal Ödül' töreni nedeniyle katılamadı. Yılmaz başkanımız, Mansur başkanımız erken ayrıldılar. O nedenle burada eksiğiz. Toplantıda sadece Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı yer almamıştı. Birçok konuda kendi aramızda atölye çalışması yaptık. Bizde önemli konularda kararlar aldık. Genel sekreterlerimiz de enerji, enerji tasarrufu, belediyelerin finans kaynakları, su kanal idareleri, yenilenebilir enerji kaynakları gibi konularda çalışmalarda bulundular" dedi.

'BU TASARIYI HAZIRLAYAN AKIL, 31 MART'TA SEÇİMİ İPTAL EDEN AKILLA AYNI'

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Boğazı’ndaki yetki tartışmasına değindi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi'nde imar yetkisi tartışmalarıyla ilgili açıklama yapmış ve İBB'nin yetkisinin elinden alınmadığını, İBB'nin zaten imar yetkisinin bulunmadığını söylemişti. Bu sözlerin ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sayın Bakanın bu açıklamasını talihsiz buluyorum. Gölge belediye çalışması var. Bu 16 milyon insanın huzurunda hazırlanan kanun tasarısını tümüyle itibarsız kılar. Tümüyle mesnetsiz kılar. Toplumun maneviyatında, vicdanında tümüyle geçersiz kılar. Bu tasarıyı hazırlayan hangi akılsa, 31 Mart’ta seçimi iptal eden akılla aynıdır. Bundan vazgeçsinler. Bu kendi anlayışlarına, hükümet düzenlerine, İstanbul’a zarar verir. Bu konudaki vicdani, hukuki hakkımızı sonuna kadar arayacağımızdan kimse şüphe duymasın” dedi. (HABER MERKEZİ)

Murat Kurum: İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu yok