İmamoğlu'ndan gazi yakını açıklaması: Hiçbir tatsızlık olmadı

Çanakkale şehitlerini anma programı sırasında gazi yakını olduğunu açıklayan bir kişinin sözlü tepkisi ile karşılaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir vatandaşın bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Yani yapacak bir şey yok" dedi.

Abone ol

DUVAR - Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programı sırasında gazi yakını olduğunu söyleyen bir kişi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sözlü sataşmada bulundu.
İmamoğlu'nun karanfil bıraktığı sırada ortaya çıkarak, "Sayın Başkan bir şey sorabilir miyim? Gazi yakını olarak bir şey sormak istiyorum" diyen bir kişiye İmamoğlu, "Mezarlıktayız sonra sor" yanıtını verdi. Ancak, "Burası Pervin Buldan ile beraber çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan. Daha Gara şehitlerinin 40'ı çıkmadı" yanıtını aldı. İmamoğlu ise, "Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun. Gazi öyle olmaz. Seni araştırır bulurum ben, merak etme" diye yanıt verdi.
Söz konusu kişi güvenlik güçlerince uzaklaştırılırken de, "Pervin Buldan'la iş birliği yapanların burada ne işi var? Senin burada ne işin var?" diye konuştu.

İMAMOĞLU: 'BEKLEYİN KONUŞALIM' DEDİM

İmamoğlu olayın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hiçbir tatsızlık olmadı. Ben yüzlerce şehit yakını, gazi yakınıyla kucaklaştım, dertleştim. Acılarımızı paylaştık. Bir vatandaşın bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Zira ben kendisine önce konuşmak istiyorum dediğinde, 'konuşalım bekleyin' diye cevap verdim. Sonra orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Yani yapacak bir şey yok. Kimdir bilmiyorum, bakılır. Ama ben orada yüzlerce şehit ailesiyle gazi ailemizle gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle bu dini duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın." (HABER MERKEZİ)