İmamoğlu'nu tehdit eden CHP üyesi için ihraç talebi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun tehdit eden T.G.'nin CHP üyesi olduğu haberini doğrulayan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, T.G.'yi ihraç istemiyle disipline sevk ettiklerini duyurdu.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tehdit eden T.G.'nin CHP üyesi olduğu ortaya çıktı. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, T.G.'yi ihraç talebiyle disiplin kurula sevk ettiklerini açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu e-posta göndererek tehdit eden T.G. dün gözaltına alındı. T.G.'nin CHP üyesi olduğuna dair haber üzerine yazılı açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, haberleri doğruladı.

T.G.'nin milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptığı sırada üyelik kaydının yapıldığını aktaran Akıllı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kayıtlarımızın incelenmesinde adı geçen şahsın milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunduğu, parti üyesi olmadığı için de üyelik kaydının bu sırada yapıldığı anlaşılmıştır. Ancak adı geçen şahıs, Etimesgut İlçe Örgütümüz tarafından hiç tanınmadığı gibi adaylık başvurusundan sonra herhangi bir parti çalışmasına katılmadığı tespit edilmiştir. Gerek eğitimleri ve gerekse çalışma hayatı ile ilgili verdiği bilgilerin de doğru olmadığı anlaşılmaktadır."

CHP Ankara İl Yönetim Kurulu'nun bugün video konferans yöntemi ile olağanüstü toplantı yaptığını belirten Akıllı, T.G.'nin kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Başsavcılıktan Ekrem İmamoğlu açıklaması: Tehdit soruşturması sürüyor

Ekrem İmamoğlu'nu tehdit eden kişi yakalandı