İmamoğlu'nun danışmanından Erdoğan'a 'emekli' yanıtı: '820 milyarlık zararı tazmin edin'

Erdoğan'ın "Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız, belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler" sözlerine cevap veren Özcan, KKM'yi hatırlatarak "820 milyarlık zararı tazmin edin" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın patisinin grup toplantısında CHP'li belediyelere yönelik söylediği "Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız, belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler" sözlerine cevap veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekonomist danışmanı Serkan Özcan, KÖİ projeleri, Merkez Bankası rezervlerini ve KKM zararını hatırlatarak cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında emekli maaşlarına yönelik eleştirilere yanıt verdi. CHP Lideri Özgür Özel'e seslenen. Erdoğan, "Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız, belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok" ifadelerini kullandı.

'KKM GARABETİ İÇİN ZARARIN TAZMİNİ YOLUNU AÇIN'

Erdoğan'ın açıklamasına İBB Başkanı İmamoğlu'nun danışmanı ekonomist Serkan Özcan'dan, KÖİ projeleri, Merkez Bankası rezervlerini ve KKM zararını hatırlatan bir yanıt geldi.

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Özcan, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız; adil değerlerinin milyarlarca dolar üzerinde yapılan Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) sözleşmelerini tüm detayıyla birlikte uzmanların görüşüne açın. Merkez Bankası rezervlerini arka kapıdan satan siyasiler ve bürokratlar için hukuki süreci başlatın. Asrın buluşu olarak ortaya koyulan ve Merkez Bankası’na 820 milyar TL’ye mal olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) garabeti için zararın tazmini yolunu açın…vs. vs." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Serkan Özcan

(HABER MERKEZİ)