İngiliz fenomen NATO toplantısında: Hayır, kelini çekme

İngiliz TikTok fenomeni Dylan Page, NATO Liderler Zirvesi'nin bir oturumundan önce salondan bir video paylaşarak liderlerin nasıl sosyalleştiğini anlattı.

Abone ol

DUVAR - NATO Liderler Zirvesi, ABD'nin başkenti Washington'da 9-11 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı zirveye ilişkin İngiliz TikTok fenomeni Dylan Page'in oturum öncesi salondan paylaştığı videoda yaptığı 'sosyalleşme analizi' ise sosyal medyada gündem oldu.

Page, TikTok hesabından paylaştığı ve zirveye katılan liderler hakkında yorum yaptığı videoda, "Şu anda NATO zirvesinde, tüm dünya liderlerinin bir araya geldiği yerde ve çok çok büyük bir masaya oturduğu yerdeyim. Ama dünya liderlerinin nasıl sosyalleştiğini görmek çılgınca" diyerek kamerasını ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltti.

'TÜRKİYE ÖYLECE OTURUYOR'

Page, Erdoğan'a ilişkin, "Türkiye öylece oturuyor. 'Hiç umurumda değil. Burada oturacağım. Fıstıklarımı ya da ne atıştırmalık varsa onları yiyeceğim. Hadi şu toplantıyı başlatalım'. Diğer herkes ise gördüğümüz kadarıyla öylece kaynaşıyor, birbirleriyle sohbet ediyor" dedi.

Ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geldiğini anlatan Dylan Page, Macron'un 'masadan uzak durduğunu ve alfa tavırlar sergilediğini' söyledi, "'Bırakın masa bana gelsin' diyor" diye konuştu. İngiltere'nin yeni Başbakanı ve İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın da orada olduğunu söyleyen İngiliz fenomen, kendisinin 'sadece 10 dakikadır falan iktidarda olduğunu, şimdiden büyük bir NATO Zirvesi'nde olduğunu' söyledi. 

'BELKİ DE KÜÇÜK BİR GÜÇ GÖSTERİSİ YAPIYORDUR'

Starmer'in 'boyundan büyük işlere kalkıştığı' tahmininde de bulunan Page, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun ise 'daha uzun ve güçlü görünmek için odadaki en kısa insanların yanında durduğunu' savundu. Macron ve Trudeau'nun konuştuğu bir grup lideri de yakından çeken fenomen, kendi 'adamının' sağda duran ve kendisini konuşmadan biraz dışlanmış gibi hissettiğini düşündüğü kişi olduğunu anlattı. Page'in kim olduğunu bilmediğini söylediği sağdaki bu kişi ise İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'du.

Toplantıya hemen her dünya liderinin geldiğine ama ev sahibi ABD Başkanı Joe Biden'ın henüz salona ulaşmadığına dikkat çeken sosyal medya fenomeni, "Belki de küçük bir güç gösterisi yapıyordur" ifadelerini kullandı.

'15 DAKİKA GEÇTİ, BIDEN HALEN YOK'

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb'ın da orada olduğunu, kendisinin Stubb ile bir 'tarihi' olduğunu söyleyen Dylan Page, Cumhurbaşkanı Stubb'ın kendisini TikTok'ta takipten çıktığını anlattı. Yeniden Macron ve Trudeau'nun olduğu liderler grubuna dönerek buranın 'dikkatlerin merkezi' haline geldiği gözlemini paylaşan fenomen, fotoğrafçının bu grubun fotoğraflarını çektiği anı ise şu sözlerle tarif etti:

"Başka biri daha atladı. Tanrım; şimdi gerçekten patlıyor. Yukarıdan aşağı doğru çekiyor. Cesurca... İnsanlar başlarının üstünde çekilmek istemezler. Şu anda bu durum karşısında güvensiz bir haldeler. Hayır, kel bölgeyi çekme.... Yapma dostum."

Page, aradan 15 dakika kadar geçmesine rağmen ABD Başkanı Joe Biden'ın halen salonda olmadığına tekrar dikkat çekerek, ardından Stubb'ın başka birinin yerindeki yemeği yediğini anlattı. Daha sonra, Stubb'ın yerine oturduğu ülkenin Güney Kore olduğu anlaşıldı. Başkan Biden'ın salona gelmesiyle birlikte oturum başladı, Page de salondan ayrıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)