İngiliz mahkemesi neo-Nazinin adını gizlemeyi reddetti

İngiltere'de bir mahkeme, 'terör saldırısı planlamaktan suçlu bulunan en genç kişinin' isminin gizli tutulması talebini reddetti. Mahkemenin bu kararıyla, neo-Nazi saldırısı planlamaktan suçlu bulunan 18 yaşındaki gencin adının Jack Reed olduğu açıklandı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'de, 'terör saldırısı planlamaktan suçlu bulunan en genç kişi' olarak bilinen ve 18 yaşından küçük olduğu için kimliği açıklanmayan Jack Reed'in ismini gizli tutmak için yaptığı başvuru mahkeme tarafından reddedildi. 16 yaşındayken neo-Nazi terör saldırısı planlamaktan suçlu bulunan ve 2019 Kasım'da hapis cezasına çarptırılan Reed, 18'inci yaş gününden önce kimliğinin gizli kalması için başvuruda bulundu. Ancak İngiltere'de bir mahkeme, böyle bir emir verme yetkileri olmadığına karar kıldı.

CİNSEL SALDIRI SUÇLAMASINDAN DA CEZA ALDI

Reed, 2019 Kasım'da Manchester Crown Mahkemesi tarafından, 'neo-Nazi terör saldırısı' planlama da dahil olmak üzere altı terör suçlamasından altı yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında ise Reed, cinsel saldırıdan suçlu bulundu ve başka bir İngiliz mahkemesi 18 ay hapis cezası hükmü verdi.

BOMBA YAPIMI ARAMASI, HOMOFOBİK VE IRKÇI İFADELERİ TESPİT EDİLDİ

Kendisini 'doğal bir sadist' diyerek tanımlayan ve 'Nazi lideri Adolf Hitler'in takipçisi' olduğunu söyleyen Reed'in internette defalarca 'bomba ve patlayıcı yapımı' araması yaptığı, kimyasal elde etmek için alışverişte bulunduğu ve sosyal medya platformlarında 'cinsel şiddet uygulamak istediğini' söyleyen, ırkçı ve homofobik paylaşımlarda bulunduğu tespit edilmişti.

Reed'in isminin gizli tutulması için başvuruda bulunan avukatları, anonimliğinin korunmamasının Reed'in ailesi ve kendisi üzerinde 'çok büyük olumsuz etkileri' olacağını savundu. Başvuruyu reddeden David Stockdale QC isimli yargıç, 'çok zeki, hızlı düşünen ve ifade yeteneği yüksek' sözleriyle tanımadığı Reed'in, 13 yaşından bu yana faşist ideolojileri savunduğunu belirtti. Yargıç, internet siteleri ve forumlarda vakit geçiren Reed'in görüşlerinin daha 'aşırılıkçı' hale geldiğini de sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)