İngiliz taraftarların iyimser 'şampiyonluk' dövmeleri!

İngiliz taraftarlar Dünya Kupası dövmeleri ile gündemde! Hırvatistan'a yenilen İngilizler dövmelerini sildirmeyi düşünmüyor.

Abone ol

DUVAR - Rusya'da devam eden Dünya Kupası finali öncesi İngiliz taraftarların yaptırdığı dövmeler gündem oldu. İngiltere'nin kupayı kazanacağını düşünen taraftarlar onlarca 'It's coming home' (Futbol evine dönüyor) dövmesi yaptırdı ancak İngiliz futbol takımı Hırvatistan ile taptığı maç sonucu kupadan elendi.

Teddy Allen'ın dövmesi

BBC Türkçe'nin haberine göre, Harry Kane'in yüzünü, kupa tarihini ve 'Dünya Kupası şampiyonu' metnini sağ bacağına dövme yaptıran Teddy Allen durumdan pişman olmadığını söylüyor. 30 yaşındaki Allen ayrıca sağ bileğinde de İngiltere'nin Dünya Kupası sloganı 'Its coming home' yazdırmış. Allen dövmeyi İngiltere İsveç'i çeyrek finalde geçtikten sonra yaptırmış. İngiltere Hırvatistan'a yenildikten sonra dövmeleri sildirmeyi düşünmediğini söyleyen Allen'ın kız arkadaşı ise Harry Kane dövmesini 'biraz aptalca' bulduğunu söylüyor.

Allen dövmeleri içi "Daima kalacak. İngiltere bizi gururlandırdı ve bunu göremiyorsanız üç aslanı hak etmiyorsunuz demektir" diyor.

'DEVRE ARASI KARNIMA DÖVME YAPTIRMAYA KARAR VERDİM' 

Jamie Richardson'ın dövmesi

Leeds kentinde yaşayan Jamie Richardson ise karnına 20 santimetrelik dövme yaptırmış. Richardson 'İngiltere-2018 Dünya Kupası şampiyonu' yazan dövmeyi yaptırmaya İnglitere'nin Panama karşısında aldığı 6-1'lik  maçın devre arasında karar vermiş.

Richardson "Turnuvanın bu kadar erken bir aşamasında bu dövmeyi yaptırmak için 10 dövmeciyi aradım. Sonunda biri kabul etti. Benim için bir önsezi gibiydi. Sanki birisi "Jamie, evladım, git o dövmeyi yaptır ve Dünya Kupası buraya gelecek' dedi. Hiçbir şüphem yoktu" diyor.

Richardson'ın da hiçbir pişmanlığı yok ve dövmeyi sildirmeyeceğini söylüyor. "70 yaşında bir emekliyken ve eski dostlarımla bir kulüpte oturup, cebimizde para olmadan bir pubda yarım biralar söylerken bana 'Jamie, yıllar önce yaptırdığın şu dövmeyi hatırlıyor musun?' diyecekler ve bir kez daha bakmak isteyecekler" diyor.

Richardson ayrıca, "Hayatımın en iyi iki haftasını geçirdim. İngiliz olmaktan çok gurur duydum ve hiçbir şey bunu değiştiremez. Asla ve asla bu dövmeyi sildirmeyeceğim" diye de ekliyor.

DÖVME YAPTIRANLARIN ÜÇTE BİRİ PİŞMAN OLUYOR

Allen ve Richardson fikirlerini değiştirmeyecek gibi görünse de İngiliz Dermatoloji Birliği'nin araştırmasına göre, dövme yaptıranların üçte biri daha sonra bundan pişman oluyor. Ancak dövmeyi sildirmek, acılı, pahalı ve uzun süren bir iş.

Mürekkebi küçük parçalara ayırmak için bir lazer kullanıyor ve daha sonra bunlar kana karışıp, vücuttan atılıyor.

İngiltere'de özel klinikler, küçük dövmeleri silmek için seans başına 150 Sterlin (950 TL) daha büyükler içinse 800 sterlin (5 bin TL) ücret istiyor. Dövmenin silinmesi için 10 seanstan fazlasının gerektiği ve bazı dövmelerin tamamen silinemediği belirtiliyor.