İngilizce Seviyeleri Nasıl Belirlenir?

Abone ol

İngilizce seviyenizin ölçülmesi doğru bir İngilizce eğitimi başlangıcı için en temel kuraldır. Seviyenize uygun sınıflarda İngilizce eğitimi almanız öğrenmeniz açısından daha verimli olacaktır. Türk Amerikan Derneği Mecidiyeköy İngilizce Kursu'nda eğitim danışmanınız ve öğretmenizle birlikte seviyenizi belirleyerek en doğru başlangıcı yapabilirsiniz. Bu ön aşamada basit cümle, sayılar, alfabe, soru kalıplarından oluşan test ve paragraf soruları sorularak sizin İngilizce seviyeniz hakkında bilgi sahibi olunur.

İngilizce kuru genelde 5 kurdan oluşmaktadır.

Eğitim kurumları veya farklı kurslara göre İngilizce seviyeleri çeşitli isimlerde olsa da genellikle aşağıdaki gibi olmaktadır.

Beginner Seviyesi: İngilizce'de bu seviyede ki kişiler bazı temel kelimeleri bilmektedir. Beginner seviyesinde olan kişilerin İngilizce konuşması ve anlaması bu sebeple çok kolay değildir.

Elemantary Seviyesi: Beginner seviyesinin bir üst düzeyidir. Bu seviyede olan kişiler İngilizce'deki basit kalıpları bilir ve Beginner seviyesine göre İngilizce kelime bilgisi daha fazladır. Basit kalıplarla kurulan cümleleri anlamak biraz daha kolay olur.

Pre-Intermediate Seviyesi: Bu seviyedeki kişiler, daha çok İngilizce kalıbına ve daha çok kelime bilgisine sahiptir. Çok hızlı konuşmaları anlamak için zorlansalar dahi yavaş konuşmaları zorlanmadan anlayarak yanıt verebilirler.

Intermediate Seviyesi: Intermediate seviyesinde olan öğrenciler grubunun orta kısında olurlar. Daha fazla İngilizce kalıbına ve daha fazla kelimeye sahiptirler. Pre-Intermediate seviyesine göre anlama ve konuşma açısından daha ileri seviyede olurlar.

Upper-Intermediate Seviyesi: Intermediate seviyesinin son dil seviyesi Upper-Intermediate Seviyesi'dir. Bu seviyedeki öğrenciler, diğer tüm dil seviyelerinden daha iyi durumdadırlar.. Bu seviyeye gelen öğrenciler ana dili İngilizce olan kişiler ile rahatlıkla akıcı bir şekilde konuşabilirler. Bu sayade kendilerine daha çok güvenirler.

Advanced Seviyesi: En üst seviye grubu olan Advanced Seviyesi, gramer ve kelime bilgisi en üst düzeydir. Bu seviyeye sahip olan kişiler İngilizceyi akıcı derecede konuşabildiği gibi, karşısında ki kişi hızlı bile konuşsa onu anlayabilir ve rahatlıkla dergi, kitap okuyabilir.

Mecidiyeköy İngilizce Kursu, İngilizce seviye düzeylerini iyi belirlediği gibi hangi seviyede iseniz bulunduğunuz seviyeyi en iyi şekilde tamamlamanızı sağlamaktadır. İngilizce öğrenmek için bir kurs arayışındaysanız Mecidiyeköy İngilizce Kursları hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

İLANDIR