İngiltere futbolundan Twitter ve Facebook'a açık mektup

Premier Lig, İngiltere Futbol Federasyonu gibi birçok kurum, Twitter ve Facebook'a hitaben açık mektup yazdı. Kurumlar "ırkçı ifadelerin paylaşılmadan önce filtrelenip engelleneceği bir mekanizma kurulmasını" istedi.

Abone ol

DUVAR - İngiltere futbolunun önde gelen kurumları, Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey ve Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'e "ırkçı paylaşımlara karşı acilen harekete geçilmesi" yönünde çağrıda bulundu ve açık mektup yayınladı. 

Mektubu İngiltere Futbol Federasyonu CEO'su Mark Bullingam, Premier Lig'in Sorumlu Müdürü Richard Masters, İngiltere Futbol Ligi CEO'su Trevor Birch, Kadın Futbol Ligi Direktörü Kelly Simmons, Futbolcular Derneği CEO'su Gordon Taylor OBE, Teknik Direktörler Derneği Sorumlu Müdürü Richard Bevan'ın yanı sıra, futbolda eşitliği sağlamak için kurulmuş derneklerin yöneticileri imzaladı.

Mektupta, sosyal medyada futbolcu ve hakemlere yönelik ırkçı mesajların artmasına vurgu yapıldı ve "Sizin bu konuda harekete geçmemeniz, faillerin kendilerine ulaşılamayacağını düşünmelerine yol açtı. Irkçı ve ayrımcı mesajların durmaksızın süren akışı kendi kendini besliyor. Bunlar, milyarlarca kullanıcısı olan Twitter, Facebook ve Instagram tarafından ne kadar tolere edilirse, o kadar normal ve kabul gören bir davranış haline geliyor" denildi.

Kurumların önde gelen isimleri sosyal medya platformlarından, "ırkçı ifadelerin paylaşılmadan önce filtrelenip engelleneceği bir mekanizma kurulması, kimlik doğrulama prosedürlerinin iyileştirilmesi ve yasadışı ayrımcı materyaller paylaşan kişilerin tespiti için adli makamlara yardımcı olunmasını" talep etti.

İngiltere'de Manchester United'da forma giyen Anthony Martial ve Axel Tuanzebe, Chelseali Antonio Rudiger ve Reece James son haftalarda sosyal medyada ırkçı söylemlere maruz kalmıştı. (AA)