İngiltere seçimi dünya basınında: ‘İşçi Partisi'nin zaferinin 4 sebebi var’

İngiltere'de genel seçimleri İşçi Partisi kazandı, Muhafazakar Parti ise anketlerin öngördüğü üzere sandıklardan büyük bir kayıpla çıktı. Seçim sonuçları, dünya basınında da geniş yer buldu.

DUVAR - İngiltere, 4 Temmuz Perşembe günü erken genel seçim için sandık başına gitti. Seçim sonuçları, yapılan kamuoyu yoklamalarının da öncesinde işaret ettiği üzere, 14 yıldır iktidarda olan Muhafazakar Parti için hezimet, İşçi Partisi için ise zafer oldu. Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi, vekil sayısını 214 artırarak parlamentoda 412 sandalye kazandı. Başbakan Rishi Sunak’ın Muhafazakar Partisi ise 251 sandalye kaybederek 120 vekil çıkarabildi. Rishi Sunak, bugün Başbakanlık önünde bir basın toplantısı yaparak, sadece başbakanlığı değil, parti liderliğini de bırakacağını duyurdu. Seçim sonuçları dünya basınında da geniş yer buldu.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?