İngiltere'de aşı dağıtımı başladı: Kısa mesafe koşusu değil, maraton

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Almanya merkezli BioNTech ortaklığında geliştirilen Covid-19 aşısına ilk onayı veren İngiltere'de, ilk dozlar hastanelere ulaşmaya başladı. Ulusal Sağlık Sistemi Medikal Direktörü Prof. Stephen Powis, dağıtım sürecinin bir 'kısa mesafe koşusu değil, maraton olduğunu' söyledi.

Abone ol

DUVAR - Pfizer/BioNTech aşısına ilk onayı veren İngiltere'de, salı günü yapılmak üzere Belçika'dan getirilen korona virüsü aşısının ilk dozlarının dağıtımına başlandı. Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) tarafında yayınlanan görüntülerde, başkent Londra'nın güneyindeki Croydon Üniversitesi Hastanesi'ne aşıların içinde olduğu kutuların teslim edildiği ve özel, güvenlikli bir buzdolabında saklandığı kaydedildi. 

'AŞILAMA SÜRECİ AYLAR ALACAK'

Korona virüsü aşısının, İngiltere'deki Covid-19 salgınında 'sonun başlangıcı olacağını' aktaran Ulusal Sağlık Sistemi Medikal Direktörü Prof. Stephen Powis, "Bir doktor olarak bu çok heyecan verici bir an" dedi. Aşıyı ilk teslim alan hastanelerden biri olan Croydon Üniversitesi Hastanesi önünde konuşan Powis, aşının dağıtım sürecinin 'kısa mesafe koşusu değil, bir maraton olduğunu' söyledi ve "İhtiyacı olan herkesi aşılamamız aylar alacak" ifadelerini kullandı. 

Pfizer/BioNTech aşısının -70 derecede tutulma gerekliliği ve normal bir buzdolabında sadece beş gün bozulmadan durabilmesi nedeniyle, ayrıntılı bir hazırlığın yapıldığı ülkede sağlık bakanlığı, aşılamanın önce ülke çapında 50 hastanede yapılacağını açıklamıştı. Aşı kutularının her birinde beşerli paketler halinde 975 aşının bulunduğu ve İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı'nın (DHSC) aşıları bölüştüreceği kaydedildi. (DIŞ HABERLER)