İngiltere'de bir ilk: Monarşi karşıtları 'Cumhuriyet Günü'nü kutladı

Trafalgar Meydanı'nda bir araya gelen eylemciler, "Monarşiyi kaldırın" sloganları attı. Protestoya katılan Smith, "Charles'ı istemiyoruz, seçmek istiyoruz" dedi.

DUVAR - İngiltere'de monarşi karşıtları, Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninin birinci yıl dönümünü ilk kez "Cumhuriyet Günü" olarak kutladı. Başkent Londra'daki Trafalgar Meydanı'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet Günü" kutlamasına Norveç ve Hollanda gibi Avrupa krallıklarının cumhuriyetçi gruplarından da temsilciler katıldı.

Cumhuriyet yanlısı "Republic" grubunun organize ettiği etkinlikte "Benim kralım değil", "Monarşiyi kaldırın" ve "Tacınla birlikte yıkıl" yazılı pankart ve dövizler taşındı. İngiltere'nin "Tanrı Kralı Korusun" milli marşında geçen "Onu muzaffer kıl" şeklindeki ifade, "Onu Ruanda'ya gönder" diye değiştirilerek okundu.

Haberin Devamı
Konut piyasası: İstanbul'da en çok değer kazanan ve kaybeden ilçeler İslam Memiş gram altın için tahminini açıkladı: Muhteşem üçlü... SGK'den 400 bin TL faizsiz konut kredisi: İşte şartlar Uzmanından 'kesin yapın' uyarısı: Maaşınız yüzde 35 düşebilir Akaryakıt fiyatları güncellendi: 30 Temmuz benzin, mazot fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler