İngiltere'de Covid-19 kısıtlamalarını ihlal eden etkinliklere para cezası

İngiltere’de Covid-19 kısıtlamaları sürerken başbakanlığın bulunduğu 10 Downing Street’te düzenlenen partilere ilişkin 20 ayrı para cezası uygulanacak.

Abone ol

DUVAR - İngiltere’de Covid-19 kısıtlamaları uygulanırken başbakanlığın bulunduğu 10 Downing Street’te düzenlenen partilere ilişkin 20 ayrı para cezası kesilecek.

BBC'nin haberine göre, polis etkinliklere katılanların kimliğini ve hangilerine kesildiğine dair bilgi vermeyecek. Bu kişiler arasında Başbakan Boris Johnson'ın olup olmadığı ise belirtilmedi. Başbakanlık, "Johnson'ın para cezası alacağı takdirde bunu açıklayacağını" söyledi.

İngiltere polisi koronavirüs kapanma kurallarının ihlal edilmiş olabileceği 12 ayrı etkinliği soruşturuyor ve bunlardan en az üçüne Johnson’ın katıldığı anlaşılıyor. Para cezaları katılanlara yasaları ihlal ettikleri için kesilecek ve katılanların 28 gün içerisinde cezaları ödemeleri beklenecek. 

Emniyet Müdürlüğü, yapılan bir açıklamada hala birçok konunun değerlendirilmesi gerektiğini ve daha çok para cezasının kesilebileceği ihtimalini vurguladı. Polis “soruşturmanın hızlı ilerlemesi için her tür çabayı gösteriyoruz ve birçok değerlendirmeyi tamamladık” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İngiltere Başbakanı Johnson Covid-19 kısıtlamaları sürerken Mayıs 2020’de Downing Street’in bahçesinde düzenlenen içkili bir partiye katıldığı için özür dilemişti. 

Kapanmalar sürerken Başbakanlık’ta düzenlenen etkinlikler İngiltere’de çok büyük tepki yaratmış, Muhafazakâr Parti milletvekilleri Boris Johnson’a istifa çağrısında bulunmuştu. Ancak bazıları Ukrayna savaşının başlamasından bu yana taleplerini geri çekerken, diğerleri polisin soruşturmayı tamamlayana kadar bir yorum yapmayacaklarını belirtmişti. 

Muhalefet ise Johnson’ın "halka yalan söylediğini" savunuyor ve Muhafazakâr Parti vekillerine Johnson’ı istifaya çağırmaları için çağrıda bulunuyor. (DIŞ HABERLER)