İngiltere'de 'kraliyet draması': Buckingham Sarayı Meghan Markle hakkında soruşturma başlattı

İngiltere, ABD'ye taşınan Prens Harry ve Meghan Markle çiftini konuşuyor. Markle'ın Oprah Winfrey'yle söyleşisinde Buckingham Sarayı'nı kendileri hakkında yalanlar yaymakla suçlamasının ardından, Markle'ın saray çalışanlarına zorbalık yaptığı iddia edildi. Buckingham Sarayı soruşturma başlattı. Markle'ın, Kaşıkçı cinayetinden sonra Suudi prens Muhammed bin Selman'ın hediye ettiği belirtilen 500 bin sterlinlik küpeleri taktığı da iddia ediliyor.

Abone ol

DUVAR - İngiltere bir kez daha, kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD'ye taşınan Prens Harry ve Meghan Markle çiftini konuşuyor. Son gerilimin merkezinde, çiftin Oprah Winfrey'yle yaptığı söyleşiden yeni paylaşılan kesitte Markle'ın Buckingham Sarayı'ndan 'şirket' diye söz etmesi; Markle'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden kısa süre sonra Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın (MBS) hediye ettiği belirtilen küpeleri takması; ve Londra'da yaşadıkları dönemde saray çalışanlarına zorbalık yaptığı iddiaları bulunuyor. Gelinen noktada, Buckingham Sarayı zorbalık iddiaları nedeniyle soruşturma başlattı.

'ŞİRKET, YALANLARIN SÜRDÜRÜLMESİNDE AKTİF ROL OYNUYORSA...'

Markle'ın, CBS kanalında 7 Mart'ta yayınlanacak söyleşiden son paylaşılan kesitte kraliyet ailesi hakkında söyledikleri, İngiltere'de şaşkınlıkla karşılandı. Markle, Winfrey'nin "Bugün kendi gerçeklerini anlattığını sarayın duyması konusunda ne hissediyorsun?" sorusuna yanıtında saraydan 'şirket' diye söz ederek şunları söyledi: "Eğer şirket bizim hakkımızdaki yalanların sürdürülmesinde aktif bir rol oynuyorsa, bunca zaman sonra bizim nasıl hâlâ sessiz kalmamızı beklediklerini bilmiyorum. Ve eğer bu, bazı şeyleri kaybetme riskiyle beraber geliyorsa, zaten çok fazla şey yitirildi."

TIMES: SARAY ÇALIŞANLARINA ZORBALIK YAPTI

Bu kesitin yayınlanmasıyla eş zamanlı olarak, Markle'a yönelik zorbalık suçlamaları geldi. The Times gazetesi, Markle'ın Ekim 2018'de en az iki saray çalışanına 'zorbalık ettiğini', bir kraliyet gezisi sırasında bir görevliyi ağlattığını öne sürdü. Markle'ın, 'Amerikan tipi' çalışma etiği ve sert tavırları nedeniyle bu çalışanların işten zorla uzaklaştırıldığı iddia edildi.

BUCKINGHAM SARAYI: İDDİALAR KONUSUNDA ENDİŞELİYİZ

Bu haberin ardındansa, Buckingham Sarayı'ndan 'soruşturma' açıklaması geldi. İngiliz basını, bir kraliyet üyesi hakkında böyle bir tavır alınmasının çok nadir görüldüğünü yazdı. Saray açıklamasında, “Sussex Dükü ve Düşesi (Prens Harry ve Meghan Markle) hakkında eski çalışanlar tarafından ortaya atılan iddialar konusunda biz de endişeliyiz. Ekibimiz durumu inceleyecek. O dönem, görevi bırakmış olanlar da dahil olmak üzere sarayda çalışan herkes bu durumdan bir ders çıkarılıp çıkarılamayacağını görmek için yardımcı olmaya davet edilecek. Kraliyet çalışanları, çalışma alanında zorbalık veya tacize asla müsamaha göstermez ve göstermeyecek" denildi.

MARKLE'DAN SUÇLAMAYA RET

Markle ise bu iddiayı reddetti. Açıklamada, "[Markle'ın] Karakterine yönelik bu son saldırı, kendisi de zorbalığın hedefi olmuş biri olarak Düşes'i üzdü" denildi.

'PRENSİN DÜĞÜN HEDİYESİ OLAN KÜPELER'

İngiliz basınında Markle hakkında tam da Winfrey söyleşisinin yayımlanması öncesi gündeme getirilen bir diğer iddia ise Suudi Arabistan veliaht prensi MBS ile ilgili. İddiaya göre Markle, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesinden ve cinayetten MBS'nin sorumlu tutulmasından kısa süre sonra Ekim 2018'de eşiyle birlikte Fiji'ye yaptığı resmi ziyarette, Suudi prensinden düğün hediyesi olarak gelen küpeleri taktı. Bu dönemde, Markle'ın söz konusu küpeleri nereden aldığı tartışma konusu olmuştu. 500 bin sterlin değer biçilen küpelerin Kraliçe Elizabeth'ten ödünç alınmış olabileceği belirtilse de, bu bilgi doğrulatılamamıştı.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın Oprah Winfrey ile söyleşisinin tamamı 7 Mart'ta yayınlanacak. Söyleşinin İngiltere'de gündeme damga vurması bekleniyor. Prens Harry, kraliyet ailesi ve İngiliz tabloid basını ile yaşanan anlaşmazlıklar sonrasında kraliyet görevlerinden feragat edip ABD'ye taşınması öncesinde, veliaht Prens Charles ile Prenses Diana'nın ikinci çocuğu olarak tahtın altıncı sıradaki varisiydi. (DIŞ HABERLER)