İngiltere'de Liverpool ve Manchester derbileri günü

Premier Lig'de şampiyonluk maçına çıkan Manchester City, derbide Manchester United'ı ağırladı. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan City, maçtan 3-2 mağlup ayrıldı. Mersyside derbisinde ise Everton sahasında Liverpool'u konuk etti. Cenk Tosun bu maçta 90 dakika sahada kaldı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig'de cumartesi günü iki büyük derbi heyecanı yaşandı. Önce Mersyside derbisinde Everton sahasında Liverpool'u ağırladı. Ardından şampiyonluk maçına çıkan Manchester City evinde Manchester United'ı ağırladı.

City'nin Etihad Stadyumu'nda oynanan mücadele öncesinde büyük bir heyecan vardı. City bu maçı kazanması halinde Premier Lig'de en erken şampiyonluğunu ilan eden takım olacaktı.

İLK YARIDA MANCHESTER CITY RÜZGARI

Bu hedefle maça da hızlı başlayan ev sahibi ekip ilk yarıda oyunun tek hakimi oldu. Rakip kaleye 9 şut gönderip 5'inde isabet bulan City'e karşılık United hiç şut imkanı bulamadı.

Maçta ilk gol 25'inci dakikada Leroy Sane'nin kullandığı köşe vuruşunda topu kafayla ağlara gönderen Kompany'den geldi. Bu golden 5 dakika sonra a ise sahneye İlkay Gündoğan çıktı. Raheem Sterling'in soldan bıraktığı top dönerek vuran İlkay, David de Gea'yı mağlup ederek skoru 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

POGBA ŞAMPİYONLUĞU ENGELLEDİ

İkinci yarıda ise sahada bambaşka bir oyun vardı. İlk olarak 53'üncü dakikada sahneye çıkan Pogba, cezasahası içinde bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ve farkı bire indirdi: 2-1. Bu golden iki dakika sonra, 55'te  Alexis Sahchez'in ortasını kafayla ağlara yine Pogba gönderdi ve skoru 2-2 yaptı.

Dakikalar 69'u gösterirken bu kez Chris Smalling sahneye çıktı. Alexis Sahchez'in kullandığı serbest vuruşta bir anda defansın arkasına sarkan Chris Smalling tek vuruşla ağları havalandırdı ve konuk ekibi 3-2 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Manchester United, sahadan 3-2 galip ayrıldı. Rakibini yenmesi durumunda bitime 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek olan Manchester City'nin bu amacı gerçekleşmezken; en erken şampiyonluk unvanını da kaçırdı. City, haftaya deplasmanda oynayacağı Tottenham maçını kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

CENK TOSUN DERBİDE 90 DAKİKA SAHADA KALDI

Goodison Park'ta oynanan müsabakada ilk yarı golsüz eşitlikle geçildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremezken, özellikle ev sahibi ekip son dakikalarda net gol şanslarından yararlanamadı. Gol sesinin çıkmadığı mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Milli oyuncu Cenk Tosun, mücadeleye Everton formasıyla ilk 11'de başlarken 90 dakika sahada kaldı.

Bu sonuçla birlikte Everton 41 puana yükseldi ve 9'uncu sıradaki yerini korudu. Deplasman ekibi Liverpool ise 67 puan olurken, maç fazlasıyla 3'üncü sırada bulunuyor. (DHA/HABER MERKEZİ)