İngiltere'de polisin yerde yatan kişiyi tekmelemesi infial yarattı: 'Üniformalı haydutluk'

Manchester Havalimanı'nda gözaltına alınan kişiye yerde yatarken tekme atan polis görevden uzaklaştırıldı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Manchester Havalimanı'nda gözaltına alındığı sırada yerde yatan kişinin yüzüne ve kafasına tekme atan polis operasyonel görevlerden uzaklaştırıldı. Manchester Polis Teşkilatı'ndan Başkomiser Yardımcısı Wasim Chaudhry, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polis memurunun gözaltına alınan kişiye yerde yatarken tekme atmasının şoke edici olduğunu belirtti.

'ALIŞILMADIK BİR DURUM, ENDİŞEYİ ANLIYORUZ'

AA'nın aktardığına göre, 'insanların endişelenmekte haklı olduğunu' söyleyen Chaudhry, "Gözaltı sırasında böyle bir gücün kullanılması alışılmadık bir durum ve bunun yarattığı endişeyi anlıyoruz" ifadelerini kullandı. Chaudhry, tepki çeken olayın Manchester Havalimanı otoparkında yaşandığını, olay sırasında gözaltına alınmak istenen kişi ile beraberindekilerin 3 polise saldırdığını ileri sürdü. Olayda, bir kadın polisin burnunun kırıldığını belirten Chaudhry, 3 polisin de hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Chaudhry, görüntülerde yerde yatan kişinin yüzüne ve kafasına tekme atan polisin operasyonel görevlerden uzaklaştırıldığını, Manchester Polis Teşkilatı'nın konuyu Bağımsız Polis Davranışları Ofisi'ne taşıdığını ifade etti. Olayda 4 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Chaudhry, iki kişinin polisin görevini yapmasını engellemek ve sağlık çalışanlarına saldırmak suçlamasıyla, diğer iki kişinin ise bu suçlara ilave olarak polise saldırmak suçlamasıyla gözaltında olduğunu belirtti.

Manchester Havalimanı'nda bir polisin, elleri yanda olacak şekilde yerde yüzükoyun yatan kişinin kafasını ve yüzünü defalarca tekmelediğini gösteren görüntüler dün sosyal medyada dolaşıma girmişti. Havalimanında çıkan arbede nedeniyle gözaltı işlemi uygulayan polisin elektroşok silahlarını da çektiği olayda gözaltına alınan kişiye polisin hem tekme attığı hem de ensesine dirseğiyle vurduğu görülmüştü.

Manchester Polisi, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, bir kişiyi gözaltına almak isteyen memurların saldırıya uğradığını, bunun üzerine 4 kişinin silahlı polislerce gözaltına alındığını açıklamıştı. Bu polislerin silahlarının alınması riskiyle de karşı karşıya kaldığını açıklayan Manchester Polisi, Mesleki Standartlar Müdürlüğü tarafından konunun incelendiğini duyurmuştu.

'SESSİZ KALAMAYIZ'

İngiliz sendikacı Howard Beckett, 'polis saldırılarının en acımasızı' sözleriyle nitelediği olaya ilişkin yaptığı paylaşımda, polis şiddetinin 'üniformalı haydutluk' oldunu dile getirdi. İngiliz milletvekili Claudia Webbe ise, "Sessizliğimiz polisin dokunulmazlığını garanti altına alır. Sessiz kalamayız, susturulamayız" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Alex Tiffin, güvenlik araması sırasında 'saldırgan' olduğu belirtilen kişilerin annesinin polis tarafından itildiğini, olayın bu şekilde patlak verdiğini öne sürmüştü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)