İngiltere’de pratisyen hekimler greve gidiyor: ‘Başka seçeneğimiz kalmadı’

İngiliz Tabipler Birliği, maaş anlaşmazlığı nedeniyle pratisyen hekimlerin 13 Mart’tan itibaren üç gün boyunca iş bırakacağını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - İngiltere’de pratisyen hekimler maaş anlaşmazlığı nedeniyle 72 saatliğine greve gitmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İngiliz Tabipler Birliği (BMA) iş bırakma eyleminin 13 Mart günü başlayıp 16 Mart günü sona ereceğini duyurdu. 

BMA, açıklamasında, İngiltere Sağlık Bakanı Steve Barclay'in maaş anlaşmazlığını müzakere amacıyla düzenlenecek bir toplantıya katılmayı reddetmesinin ardından ‘pratisyen hekimlerin grevden başka seçeneği kalmadığını’ belirtti.

‘OLANLAR BİZİ 72 SAATLİK GREV NOKTASINA GETİRDİ’

AA’nın haberine göre, pratisyen hekimlerin 13 Mart’ta başlaması planlanan 3 günlük grevi, gece görev yapan nöbetçi doktorları da kapsayacak.

"Moralimiz bozuldu, kızgınız ve son 15 yılda gerçek anlamda yüzde 26'nın üzerinde düşüş görülen ücretler için artık çalışmaya istekli değiliz” diyen İngiliz Tabipler Birliği, “Bu, kriz halindeki bir sağlık sisteminde çalışmanın stresi ve yorgunluğuyla birleşince, bizi 72 saatlik grev noktasına getirdi” açıklamasında bulundu. 

İngiltere'de pratisyen hekimler en son 2016'da getirilen yeni bir sözleşme nedeniyle greve gitmişti. İngiltere'de binlerce hemşire de artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında adil maaş artışı talebiyle 18 Ocak ve 6 Şubat 2023'te ikişer günlük greve gitmişti. İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da on binlerce hemşire, 15 ve 20 Aralık 2022'de de iş bırakmıştı. (DIŞ HABERLER)