İngiltere'de yangın mağdurları parklarda yatıyor

Grenfell binası yangınından kurtulanlar için zor günler devam ediyor. İşçi Partisi Milletvekili Emma Dent Coad, yangından kurtulanların imkansızlıklar yüzünden parklarda ve arabalarda uyuduklarını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - İşçi Partisi Milletvekili Emma Dent Coad, Grenfell binası yangınından kurtulanların yerleşecek ev bulamadıkları için parklarda ve arabalarda yattıklarını duyurdu. Coad, felaketin yaşandığı Kensington'ın hâlâ 'kaos' içinde olduğunu ve yangın mağdurlarının imkansızlıklarla boğuştuklarını söyledi.

Coad, Sky News haber sitesine yaptığı açıklamada "Gidecek bir yerleri olmadığı ve kimse onlarla ilgilenmediği için insanlar hâlâ parklarda ve arabalarda uyuyor. Şartlar korkutucu. (Mağdurlardan) Birisi bana bu sabah kafasız tavuk gibi dolaştığını söyledi" ifadelerini kullandı.

EVİNİ KAYBEDENE GÜNDE 10 STERLİN YARDIM

Yağmur mağdurlarının evsiz kalmalarının yanı sıra bir diğer kaygıları ise hükümetin yangın dolayısıyla yapacağı ödemenin yoksulluk maaşlarını etkileyecek olması. Binada oturanların bir kısmı geçimlerini devletten aldıkları yoksulluk maaşı ile geçimini sağlıyor. Coad, evlerini kaybedenlere devletin günde sadece 10 sterlin (48 TL) ödediğini, gelen tepkiler sonucu 5 bin 500 sterlin (24 bin 500 TL) peşinat verilmesine karar verildiğini söyledi. Ayrıca yapılan görüşmelerde yangın yardımının, yoksulluk maaşını etkilemeyeceğine dair karar verildiğini de müjdeledi.

NE OLMUŞTU?

Londra’da 14 Haziran Çarşamba günü 24 katlı bir binada sabaha karşı çıkan yangın kısa sürede binayı küle dönüştürmüş, 79 kişinin de ölümüne sebep olmuştu. Felaket sonrası yürütülen soruşturmada binanın dış cephesinde yanıcı madde kullanılması nedeniyle yangının yayıldığı ve belediyenin ihmalkarlığı tespit edilmişti. (Dış Haberler)