İngiltere'den inşaat işçileri için vize kurallarını gevşetme kararı

İngiltere, inşaat işçilerini ülkede eksikliği bulunan ve bu sebeple vize kolaylığı sağlanan meslek kolları listesine ekleme kararı aldı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere, ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının da (Brexit) beraberinde getirdiği inşaat işçisi açığı karşısında inşaat işçilerine yönelik vize kurallarını gevşetme kararı aldı.

The Guardian gazetesinden Julia Kollewe'nin haberine göre, duvar ustaları ve bunun gibi inşaat işleri yapan kişiler, bakım hizmetleri personeli ve mühendislerle birlikte daha esnek vize kurallarından yararlanacak meslek grupları listesine eklendi.

Buna göre, duvar örme ustaları, sıvacılar ve diğer inşaat işlerini yapan işçiler, İngiltere hükümetinin 'eksikliği yaşanan meslekler listesi'ne eklendi. Bu sayede başka ülke vatandaşlarının çalışmak için ülkeye gelmesinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Bu kararla birlikte taş duvar ustaları, çatı ustaları, kiremit ustaları, marangozlar, doğramacılar ve balıkçılar da daha esnek vize kurallarından yararlanacaklar listesine eklendi. 

DAHA DÜŞÜK BAŞVURU ÜCRETİ ALINACAK

İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu adımın 'kilit ulusal altyapının sağlanmasına ve ilgili sektörlerde büyümenin teşvik edilmesine' yardımcı olacağını belirtti.

Buna göre, ilgili sektörlerde çalışan işçilerin vize başvurusunda bulunabilmesi için bir işverenden sponsorlu iş teklifi almış olması ve İngilizce dil yeterliliği şartlarını karşılayabiliyor olması gerekecek. Eleman sıkıntısı bulunan sektörlerde çalışanlar söz konusu iş için ödenen ücretin yüzde 80'ini kazansa da kalifiye işçi vizesi alabilecek ve daha düşük bir başvuru ücretinden yararlanabilecek. (DIŞ HABERLER)