İngiltere'nin aşı stratejisinde 'Matt Damon' etkisi: Bakan Hancock 'Salgın' filminden etkilenmiş

İngiltere'de aşılama kampanyası başarılı bulunan Sağlık Bakanı Matt Hancock'un, 'Salgın' filminden çok etkilendiği öne sürüldü. İddiaya göre Hancock, korona virüsüne benzer bir salgının anlatıldığı bu filmde az sayıda aşının kurayla dağıtıldığı sahneden çok etkilendi.

Abone ol

DUVAR - İngiltere, korona virüsü pandemisindeki yüksek ölüm ve vaka sayılarına rağmen aşılama programındaki başarısıyla dikkat çekiyor. İngiliz basını, bu konuda Sağlık Bakanı Matt Hancock'un 'Salgın' isimli filme dair obsesyonunun etkili olduğunu yazdı.

Matt Damon, Gwyneth Paltrow ve Kate Winslet gibi isimlerin rol aldığı ve öldürücü bir virüsün tüm dünyaya yayılmasını anlatan filmde, çarpıcı bir aşı sahnesi vardı. Söz konusu virüse karşı nihayet bir aşı geliştirildiğinde, tedarik sıkıntısı nedeniyle kime aşı yapılacağı kura ile belirleniyordu. İngiltere Sağlık Bakanı'nın da, işte bu sahneden çok etkilendiği belirtiliyor.

'SÜREKLİ FİLMİN SONUNA ATIF YAPIYORDU' 

Sky News'a konuşan eski bir sağlık hizmetleri danışmanı, Hancokck'un ilgili toplantılardaki tavrı hakkında "Sürekli filmin sonuna atıfta bulunuyordu. Her şeyin ta en başında, aşının gerçekten çok önemli olduğunun ve bir aşı geliştirildiğinde tüm dünyanın bu yüce şeye üşüşeceğini biliyordu" dedi.

'KURA SAHNESİNDEN ÇOK ETKİLENDİ'

The Guardian gazetesi de Hancock'un, 'Salgın' filmi konusunda obsesif olduğunu yazdı. Habere göre Hancock ekibinden, 'sınırlı bir aşı tedarikinde yaşanan uluslararası yarışın karmaşık yapısına' dair filmde yer alan mesajlara kulak vermelerini istedi; İngiltere'nin bu yarışta önde yer alması gerektiğini söyledi. Hancock'un özellikle, filmde bir aşının ne kadar kıymetli olduğu mesajının verildiği kura sahnesinden etkilendiği belirtildi. Bununla birlikte, Guardian'a konuşan bir kaynak, ülkenin aşılama modelinin filme dayalı olarak geliştirilmediğini belirtse de Hancock için "Hepimiz 'Salgın'ı izledik, değil mi? Bu konuda yardımcı oldu' diyordu" ifadelerini kullandı.

HANCOCK: FİLMİ İZLEDİM

Hancock ise ilgili haberlerin ardından bu sabah ITV'de yayınlanan Good Morning Britain programında, yeterince aşı sahibi olmanın önemi konusunda filmden yardım aldığını doğruladı. 'Tek nasihat kaynağının elbette film olmadığını' belirtse de, "filmin çok ciddi epidemiyologların tavsiyelerini dikkate aldığını vurguladı. Hancock, aşı konusundaki gerilimin, aşıların onay almasından önce değil sonra başlayacağı bilgisinin çok önemli olduğunu belirtip, AB'ye yaşadıkları gerilime de değindi. Hancock, "Dolayısıyla erkenden yaptığım şeylerden biri, Oxford aşısının İngiltere'deki üretiminin öncelikle İngiltere'deki insanları koruması gerektiğinde ısrar etmekti" dedi. (DIŞ HABERLER)