'İnsan 100 gün bağırsa kim duymaz?'

Kanun Hükmünde Kararnamelerle üniversitedeki görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile KHK mağdurları Acun Karadağ, Semih Özakça ve Veli Saçılık’ın İnsan Hakları Anıtı önündeki eylemleri 100’üncü gününde polis tarafından gözaltına alındı.

Abone ol

ANKARA - OHAL kararnameleriyle açığa alınan kamu emekçilerinin Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde, ‘işimi geri istiyorum’ talebiyle haftalardır sürdürdükleri eylem, 100’üncü gününde polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Nuriye Gülmen, Semih Özakça, Veli Saçılık ile beraber çok sayıda kişi polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Acun Karadağ polisin biber gazlı müdahalesi sırasında fenalaştı. Veli Saçılık Twitter hesabından polis aracındaki şu fotoğrafını paylaştı.

Burdur Cezaevi'nde 5 Temmuz 2000'de, mahkûmlara yönelik operasyonda dozerin, kepçe darbesiyle kolunu kopardığı Veli Saçılık, 677 Sayılı KHK ile memuriyetten ihraç edilmişti.

Nuriye Gülmen, Acun Karadağ, Semih Özakça ve Veli Saçılık, bugüne kadar defalarca gözaltına alındıkları eylemleriyle farklı illerde ihraç edilen kamu emekçilerine de örnek oldular. Malatya, İstanbul, Düzce, Bodrum ve Aydın’da da ihraç edilen kamu çalışanları haklarını geri almak için eylem başlattı. Nuriye Gülmen, Acun Karadağ ve Semih Özakça polisin müdahalesi öncesinde konuştuk.

'DİRENDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ'

Konya Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden önce açığa alınan ardından ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen geçen 100 günün simgesel bir anlamı olduğunu belirtti. Gülmen “Belki daha nice 100 günler olacak. Ay dönümleri, yüzüncü günler normalde nice denerek kutlanır biz ise şöyle kutluyoruz. Elbette bu direniş çok uzun sürmesin hemen işimize dönmek isteriz. Ama direnmenin kendisini kutluyoruz aslında. Direndiğimiz için mutluyuz ve yaptığımız kutlamanın sebebi de bu” dedi.

'İNSAN 100 GÜN BAĞIRSA KİM DUYMAZ?'

OHAL kararnamesiyle meslekten ihraç edilen 20 yıllık öğretmen Acun Karadağ eylemlerinin sonuç alıncaya kadar devam edeceğini belirtti. Karadağ, 100 günü aşan eylem için, “İnsan 100 gün bağırsa kim duymaz? 100 gün değil 100 bin gün de olsa burada oturacağız. Kararlılığımız sonuna kadar devam edecek. Burada bizi destekleyen insanlarla bir arada olmak, direnişe güç katmak anlamında doğru bir şey diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

'DİRENİŞ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜDÜ'

KHK ile ihraç edilen öğretmen Semih Özakça ise şunları söyledi: “Direnişimizin 100’üncü günü. 100, ne kadar kararlı olduğumuzu gösteren bir rakam. Biz kararlıyız, işimizi istiyoruz, gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. İrademizi kabul ettirdik ve 100 gündür burada mücadele edip direnebiliyoruz. Burada oturmamız kamuoyu oluşturma açısından etkiliydi ve diğer şehirlerde de direnişler örülmeye başlandı ve direniş gün geçtikçe büyüdü.” (DUVAR)